10.300 kilo doppen voor KIKA

Foto:

Monique Blom-Jansen, inwoonster van ’s Gravenmoer, startte twee jaar geleden een nieuwe website: doppenvoorkika.nl. Tijdens de inleverdagen werden indrukwekkende hoeveelheden doppen ingeleverd en op die manier werden al duizenden euro’s voor KIKA bij elkaar ‘gespaard’. De meest recente inleverdag zorgde voor een nieuw record: maar liefst 10.300 kilo doppen werden afgeleverd bij het recyclebedrijf.

Bij de opening van de website zei Monique  twee jaar geleden tegen dongen.nieuws.nl: “ik spaar al jaren allerlei doppen voor een kennis die dat dan weer aan een vriendin geeft waarna die het weer verder brengt. Ik ben er nooit precies achter gekomen waar ze naar toe gaan en verder dan de uitleg dat het ‘voor het goede doel’ is ben ik er nooit gekomen. Om het wat meer zelf in de hand te houden ben ik nu zelf een doppenactie opgestart zodat ik volledig de controle heb over de bestemming van de opbrengsten van die doppen”, aldus Monique.

doppen2

Inmiddels heeft Monique inzameladressen in het hele land en wordt er tweemaal per jaar een vracht met doppen ingeleverd bij een recyclebedrijf die daarvoor per kilo een bedrag uitkeert. Dit bedrag gaat dan volledig naar KIKA. ” We hebben een fantastisch jaar” meldt Monique ” we zitten nu al op 16.700 kilo doppen. We zijn hier natuurlijk enorm trots op en hopen op de blijvende medewerking van alle doppen spaarders. Ook bedanken we de volgende bedrijven voor hun medewerking en ondersteuning bij het transport van deze enorme hoeveelheid doppen: van Helvoort Transport Goes, Toyota de Jonge Goes en Vlissingen, Cafe Zalencentrum de Viersprong Dongen, Jansen Dak ’s Gravenmoer en Broeckx plastic recycling Esbeek.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen