Energieproblemen Beljaart vóór stookseizoen opgelost

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De energieproblematiek in fase 2 van de Beljaart moet in ieder geval voor het stookseizoen (medio oktober- 1 november) opgelost zijn. Dat antwoordde wethouder Ad van Beek op vragen van het Democratisch Podium en het CDA. Beide partijen wilden nu eindelijk wel eens gewoon een datum uit de mond van de wethouder horen. Maar daar waagde Van Beek zich niet aan.

Hij gaf wel een overzicht van de stand van zaken. ‘Momenteel wordt er keihard gewerkt en we volgen het op de voet.Toch horen we van de bewoners verschillende geluiden. Er zijn veel tevreden geluiden, maar nog niet alles loopt goed. Er zijn bijvoorbeeld nogal wat kritische geluiden over het nakomen van afspraken. Mensen nemen vrij zodat er werk verricht kan worden en dan komt er niemand opdagen. Ook krijgen we terug dat er nogal wat kleine technische mankementjes zijn. We hebben de leverancier en de installateur daar stevig op aangesproken en we hebben geëist dat de technische probleempjes opgelost worden. We zitten ook reelmatig met de bewonerscommissie om tafel om de voortgang te bespreken.

Eind in zicht
Het verhaal van Van Beek lokte bij Martin Montens van het Democratisch Podium maar één vraag uit. ‘Wanneer is het nu eindelijk eens klaar. Ik heb twee weken geleden al voorzien dat dit niet goed zou lopen. Noemt u nu gewoon eens een datum’. Dat kon de wethouder niet, maar hij gaf wel aan dat het eind in zicht is. ‘Een specifieke datum kan ik niet geven, maar ik kan u wel vertellen dat we natuurlijk niet eindeloos met elkaar bezig blijven’.

Onrust in fase 1
CDA-raadslid André Vonk meldde nog dat bij bewoners van fase 1 onrust is ontstaan omdat er problemen met de kleppen zouden zijn. ‘Wij hebben signalen ontvangen dat het systeem niet goed zou werken’. Wethouder Van Beek was daar heel resoluut over . ‘Als het gaat om fase 1, daar staan wij als gemeente volledig buiten. De bewoners moeten bij de nieuwe concessiehouder zijn.’

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen