Dongen komend weekeinde in teken van wielrennen

Foto:

Het wielerspektakel van Dongen staat voor 2015 niet in de maand juni op het programma, zoals in 2014 het geval was, maar komende 27 september. De wielerkalender in juni biedt weinig openingen. De Rabobank Ronde van Dongen tijdens de schoolvakantie houden, is gezien een belangrijk onderdeel, de Rabobank Dikke Banden Race, geen optie. September biedt nog wel voldoende ruimte. De 46e editie van de Jumbo Ronde van Midden-Brabant en 47e van de Rabobank Ronde van Dongen zijn dus definitief vastgesteld voor zondag 27 september.

,,Het moet de lezer opgevallen zijn, dat wij een tweetal hoofdsponsoren hebben gevonden voor deze wielerdag,” glimlacht een trotse Stefan Rosenbrand. Hij is sinds kort aangeschoven bij het illustere gezelschap wielerfanaten dat zitting heeft in de Stichting Wielerbelang Dongen. De gebroeders Rik en Arthur van Dongen, Ceciel van Dongen, Harm Rijswijk, Martin van Steen, Sjaak van Wandelen , William van Gorkum en Piet Scheepers zijn de bestuursleden die allemaal een wielerhart hebben. Adviseur in dezen is medeoprichter van dit wielergebeuren in 1969 Wim van Dongen.

Dit bestuur is dan ook bijzonder te spreken over de afspraken die gemaakt zijn met Rabobank en grootgrutter Jumbo. ,,Maar vergeet ook de overige sponsoren niet. Altijd, ook in slechte tijden, hebben zij deze Dongense wielerdag blijven ondersteunen,” voegt Rosenbrand er aan toe.

Nieuwe opzet.
Start en finish liggen dit jaar weer in de Tramstraat ter hoogte van café Den Ouwe Sok. Arthur van Dongen keek verder dan zijn neus lang is. ,,Deze start en finish is een mooie aankomstfinale van de Jumbo Ronde van Midden Brabant. Het peloton kan in de finale de snelheden hoog opvoeren vanuit de Rijensestraatweg, Gerardus Majellastraat in een rechte lijn richting finish.”

De dag begint om 12.30 uur als de naar verwachting 180 renners in de Jumbo Ronde van Midden Brabant weg worden geschoten. Zij krijgen 174 kilometer voor hun kiezen. Drie grote ronden van 40 kilometer en daarna drie plaatselijke omlopen van 18 kilometer. Tussen deze passages zijn verschillende wedstrijden georganiseerd. Gelijk na het vertrek van Midden Brabant is het de beurt aan renners die strijden voor het Rabobank Open Dongens Kampioenschap. Deze deelnemers rijden een aantal rondjes, om en nabij 850 meter, in het centrum van Dongen. (Tramstraat, Kard. Van Rossumstraat, Julianastraat, Wilhelminastraat, Tramstraat)

Als de eerste passage van Midden Brabant een feit is, is het aan de Dongense schooljeugd voor hun Rabobank Dikke Banden Race. Twee categorieën gaan van start en na de tweede passage van Midden Brabant gaat de oudste basisschooljeugd van start. Alle winnaars worden gehuldigd na de derde passage van Midden Brabant. Hierna volgt de finale van de Jumbo Ronde van Midden Brabant. De deelnemers aan de Rabobank Dikke Banden Race hoeven niet met lege handen naar huis. Onder deelnemers wordt zelfs een mountainbike verloot. De basisschoolleerlingen vinden op hun school inschrijfformulieren. Deelnemers voor het Rabobank Open Dongens Kampioenschap kunnen zich inschrijven via de website. http://wielerbelangdongen.nl

Inschrijven Dikke Banden Race en Open Dongens Kampioenschap nog mogelijk vanaf 11.30 uur bij Eethuis Van Holst annex IJssalon Smaak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen