DVVC-ME1 boekt monster overwinning op DIA-ME1 (19-0)

Juist na de aftrap, nog voordat de meegekomen supporters het zich goed en wel realiseerde scoorde Dayna de openingstreffer. 1-0.Na een nieuwe aftrap vanaf de middenstip stoven de groen-witte weer richting doel DIA en werd wederom gescoord. Dit ‘kuntsje’ werd nog een keer herhaald waarmee amper 5 minuten gevoetbald de thuisploeg al een voorsprong van 3-0 had opgebouwd. De DIA-speelsters bleven proberen en kwamen een beetje in hun ritme. Zo nu en dan ging de bal richting het DVVC doel, heel veel verder dan juist over de middenlijn kwam het echter nog niet in de eerste helft.

dvvc2292

Veel schoten op het doel
Mara, Meyke en Ise waren snel en als de DIA-tegenspeelster dat ook was hadden ze de nodige truckjes in huis om zichzelf los te spelen. Ze hadden ook heel veel schoten op het doel die vaak op een haar na miste, over, langs, lat of er stond simpelweg toch een DIA-speelster tussen.
Toen de 3 dames prachtig overspel lieten gaan zien rolde de bal, tot aan de rust, nog een 5-tal keer het DIA-doel in, en gingen de dametjes met een 8-0 voorsprong naar de limonade.

dvvc2293

Verdediging in ruststand
Meri, Jessica en Roos hebben niet veel te doen gehad en DVVC-keepster Dolores heeft in de eerste helft helemaal geen bal aan geraakt.
Terwijl sommige supporters nog in de kantine vertoefden, juist na de rust, ging de stand in rap tempo van 8-0 naar 13-0. Een makkie voor DVVC zou je denken, toch kwam juist hier de keepster een keer van pas. Dit was de eerste keer in deze wedstrijd dat de DVVC-keepster ‘mee deed’. Het was tevens de laatste keer dat zij tijdens het spel de bal aanraakte.

dvvc2294

De bal ging voornamelijk op de speelhelft van DIA heen en weer tussen de (DVVC)speelsters, waar Dwaresa tijdens haar eerste voetbalwedstrijd ooit goed meedraaide in het DVVC-ME1 team. In de goaltjesregen heeft Kimi 9x gescoord – Dayna 6x en Minke 4x De wedstrijd eindigde daardoor met 19 doelpunten voor en 0 tegen. Ondanks de nederlaag is het bewonderingswaardig dat DIA, als bijna volledig nieuwe ploeg zich niet automatisch het kaas van het brood liet eten. De meiden bleven lopen en ‘vechten’, gaven zich niet zo maar gewonnen en gaven niet op. Respect!