Zondag 20 september: 9e Brabantse Plattelandstocht

Foto:

De organisatie van Schaats- en Skeelergroep ‘Donders Goed’, is weer druk doende met de laatste voorbereidingen voor de alweer 9e Brabantse Plattelandstocht die wordt georganiseerd op zondag 20 september 2015 i.s.m. IJs- en Skeelerclub Oosterhout en onder auspiciën van de KNSB. Het startschot zal worden gegeven door wethouder Piet Panis.

Deze tocht bestaat uit 3 afstanden van resp. 11 en/of 30 en/of 55 km. Na elke afstand komt men terug op de boerderij waarbij men kan besluiten om al dan niet ook de volgende afstand mee te gaan rijden. Men kan ervoor kiezen om 1, 2 of zelfs alle 3 de afstanden (max. 91 km) te rijden. Alle 3 de afstanden worden in pelotonsvorm gereden, d.w.z. dat men telkens als groep vertrekt en ook weer als groep terugkomt.

Tijdens alle afstanden wordt er onderweg even gepauzeerd. Bij de afstand van 30 km is de pauze wat langer i.v.m. het grote aantal deelnemers wat aan deze afstand altijd meedoet.

Afstanden
11KM (maximaal 15 km/uur): om juist de twijfelaars van onze doelgroep (jeugd) letterlijk en figuurlijk over de welbekende finishstreep te trekken, heeft de organisatie voor hen een route van ca. 11 km uitgezet. Voor iedereen die wel eens heeft geskate of geskeelerd, is deze afstand heel goed te doen. Ook voor volwassenen dus! Aan alle eerdere edities hebben er ook kinderen onder de 12 jaar meegereden. Er bevinden zich geen obstakels zoals bruggen of viaducten in deze route. Halverwege deze eerste afstand is er een korte pauze waar men wat te drinken krijgt. Kinderen die de 11 km hebben volbracht krijgen -als ze dat willen- een persoonlijke oorkonde uitgereikt met daarop de gereden afstand vermeld.

30KM (maximaal 19 km/uur), de afstand voor de al wat meer geoefende rijders onder ons en

55KM (gem. 21 km/uur) voor de gevorderde rijders.

Bescherming
De enige verplichting die de organisatie je oplegt is dat je minimaal een HELM draagt. Er zijn eventueel gratis helmen te leen waarvoor je alleen 10 euro borg dient te betalen. Het dragen van beschermingsmiddelen zoals pols-, knie-, en elleboogbeschermers etc. wordt geadviseerd.

Datum en plaats en tijd van deze skeelertoertocht
De Brabantse Plattelandstocht wordt gehouden op zondag 20 september 2015. Het “startschot” voor de 1e afstand wordt gegeven om 09:30 uur. Startlocatie is de boerderij “De Veertel” aan de Waspikseweg 27; 5109 PE ’s-Gravenmoer

Deelnamekosten
€ 7,50 voor volwassenen (18 jaar en ouder)
€ 1,50 voor jeugd (13 t/m 17 jaar)
GRATIS voor jeugd t/m 12 jaar
In deze kosten zit ook de daglicentie van de KNSB waarmee u die dag als deelnemer bent verzekerd.

Voorinschrijving – gemak dient de mens…
Om het voor jou en ons gemakkelijk te maken kun je jezelf geheel vrijblijvend van tevoren inschrijven via de website. Wij zorgen dan namelijk dat jouw daglicentie volledig ingevuld voor je klaar ligt op de inschrijftafel en je alleen nog maar hoeft af te rekenen en een handtekening te plaatsen (LET OP! indien niet ondertekend bent je niet verzekerd tijdens de tocht). Inschrijving voor deelname op de dag zelf is geopend vanaf 08:30 uur.

Eten en drinken
Neem niet te veel eten mee voor onderweg want daar zorgen wij wel voor! Ook is er genoeg te drinken op de Start/Finishlocatie en op de rustplaatsen.

Douchegelegenheid
Voor de heren is er na afloop gelegenheid om warm te douchen in een oude veewagen die is omgebouwd tot douchecabine. De dames kunnen desgewenst gebruik maken van een douche in het aangrenzende woonhuis.

De organisatie van de 9e Brabantse Plattelandstocht hoopt u op zondag 20 september (weer) in ’s Gravenmoer te mogen begroeten en we wensen u op voorhand al een fijne en sportieve dag toe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen