Romeinen ‘veroveren’ IJzertijdboerderij Dongen

Foto: Désirée van Thiel

Op zaterdag 26 en zondag 27 september zal het erf van de IJzertijdboerderij Dongen omgetoverd zijn tot een Romeins legerkamp. Niet minder dan de levende geschiedenis groepen Legio Secunda Augusta en Legio X Gemina nemen de bezoekers zo’n 2000 jaar terug mee in de tijd.

Deze groepen laten niet alleen het Romeinse soldaten leven zien met alles wat daarbij hoort, maar ook de burgers met hun bezigheden als leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïek leggen en vissen. In de taberna zullen hapjes klaar gemaakt worden voor het publiek. Ook de kinderen worden niet vergeten zo is er bijvoorbeeld een kinderdrill om te kijken of ze geschikt zijn voor het Romeinse legioen.

romeinen1

Uiteraard zijn ook de eigen vrijwilligers van de IJzertijdboerderij actief met hun ambachten zoals smeden, textielbewerking en wordt de lemen broodoven gestookt. Deze diversiteit maakt het geheel tot een kleurrijk en leerzaam schouwspel voor jong en oud. Dit alles wordt georganiseerd i.v.m. ons tienjarig bestaan van de IJzertijdboerderij. De poort gaat op beide dagen open om 13.00 uur en de entree bedraagt €3.50. Voor meer info zie www.ijzertijdboerderij.nl

Reacties