Zomer keert eind van de week weer terug

Foto: CC0/Public Domain

Tegen het einde van de week kan Nederland zich weer opmaken voor prima zomerweer. Vanaf woensdag wordt het iedere dag een paar graden warmer. De komende dagen moeten we echter nog flink herfstweer trotseren en is vakantie in eigen land zeker geen pretje.

Vandaag en een groot deel van morgen is het ronduit herfstachtig. Vandaag is al koud, sinds 1993 was het niet zo fris op deze dag. Morgen lijkt het zelfs de koudste 28 juli sinds 1965 te worden met 16,0 graden. Wind, buien en regengebieden overheersen en niets doet denken aan zomer. Aan de kust komen zelfs zware windstoten voor van 75 km/u. Ook valt er veel neerslag, 30 millimeter lijkt plaatselijk geen uitschieter (3 emmers water per vierkante meter). Woensdag valt er nog af en toe een bui en vanaf donderdag wordt het echt rustiger hoewel het met 18 graden nog te koud is voor de tijd van het jaar. Normaal zou het 22,6 graden moeten zijn.

Vanaf vrijdag op het terras, zondag weer op het strand
Na de donderdag kunnen we weer het terras opduiken en zondag is het strand weer een optie. Vrijdag klimt de temperatuur naar 21 graden met af en toe flinke zonnige perioden en in het weekend lijkt de zomer aan een nieuwe opmaat te beginnen. Zaterdag wordt het gemiddeld 23 graden en zondag staan plaatselijk weer zomerse temperaturen op het programma. Na het weekend lijkt de zomer weer echt op stoom te komen. Met potlood kunnen we volgende week dinsdag alvast een tropische dag in onze agenda’s noteren.

Geen zomerstorm meer
Tot een zomerstorm komt het niet meer deze dagen. Afgelopen zaterdag beleefde Nederland de zwaarste zomerstorm sinds de metingen in 1901 begonnen. Officieel werd een zware storm genoteerd. Windkracht 10, en dat een uur lang gemiddeld, kwam in de zomer slechts 1 keer eerder voor.

Bron: weeronline

————————————————————————————————————–

winkkzomer

Reacties