Zomerspelen: de thema’s zijn bekend!

Foto:

Traditiegetrouw krijgen de kinderen één week voordat de zomervakantie begint het gele boekje van de Zomerspelen. 1400 kinderen hebben zich aangemeld voor de 55ste Zomerspelen. Indrukwekkende getallen waar heel Dongen trots op mag zijn. Stichting Dongense Jeugdraad organiseert de Zomerspelen van 17 tot en met 21 augustus. Dit jubileum zal uitgebreid gevierd gaan worden. Of zoals zijzelf graag zeggen “Dongen is al 55 jaar de geelste!”.

De thema’s
Het lange wachten is voorbij, de thema’s zijn bekend. Groep 1/2 Heilig Hart zullen dit jaar te gast zijn bij de stoere mensen van de brandweer. De andere kleuters van groep 1/2 Noorderpoort zitten in een hele grote Kledingkast! Alle meisjes en jongens van groep 3/4 gaan dit jaar onder de grond om te werken als echte mijnwerkers. Goudmijn “Gossiemijne” staat bij basisschool Sint Jan. Groep 5/6 beleeft avonturen tussen de piramides van het oude Egypte dat gelegen is bij het Cambreur College aan de Mgr. Schaepmanlaan. De leerlingen van groep 7/8 en de brugklas gaan met detective Sherlock Holmes op pad. Na jarenlang bij De Vlinderboom te hebben gezeten, gaan zijn naar de basisschool Achterberg. Stichting Dongense Jeugdraad wil De Vlinderboom bedanken voor de jarenlange gastvrijheid!

Het gele boekje
In het gele boekje staat alle belangrijke informatie voor de mooiste week van de zomervakantie. Het groepsthema, zomerspelengroepsnummer, de tijden en de kledingtips zijn uiteraard weer vermeld.  Maar dit jaar zijn er twee speciale attributen aan het gele boekje bijgevoegd. Ten eerste een zeer klein cadeautje namelijk; een mooie gele ballon met jubileumlogo. Tijdens de werkweek en zomerspelenweek zijn deze gele ballonnen verkrijgbaar op de verschillende zomerspelenlocaties. Op deze manier zal de “Dongense geelzucht” zich razendsnel verspreiden. Ten tweede zit er in ieder geel boekje een flyer voor het Yellow Festival. Op woensdagmiddag 19 augustus zal op een geheime locatie een groots feest gehouden ter ere van het 55-jarig bestaan van de Zomerspelen. De gele boekjes zijn ook digitaal te vinden op onze website www.dongensejeugdraad.nl.

Na-na-inschrijving
Heb je na het lezen spijt dat jij je niet hebt aangemeld voor de Zomerspelen? Je bent nog niet te laat! De allerlaatste mogelijkheid om je aan te melden, is op dinsdag 11 augustus van 11.00-12.00u bij De Bolk (Bolkensteeg 9).

Heel Dongen geel
Uiteraard zijn er dit jaar ook weer zomerspelenvlaggen te koop. Een vlag kost €12,-. Wanneer je een zomerspelenvlag wilt, stuur dan een mailtje naar [email protected].

Vrijwilligers
Ook dit jaar kan de organisatie rekenen op meer dan 250 vrijwilligers. Maar men is altijd op zoek naar vrijwilligers die willen posten. Dit zijn vrijwilligers die helpen bij spelletjes, drinken inschenken en boef spelen. Is dit iets voor jou? Meld je snel aan via de website! Tevens zoeken zij nog verkeersregelaars die op maandagmorgen en vrijdagavond een uurtje het verkeer willen regelen. Door deze hulp kunnen zij de veiligheid van alle kinderen en vrijwilligers garanderen. Als je wilt helpen, stuur dan een mailtje naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen