Dongense kermis van start

Vrijdagavond is de Dongense kermis op feestelijke wijze van start gegaan. Een groot aantal Dongense kinderen kwam om 19.00 uur het kermisterrein op. De stoet werd begeleid door de Blaospiepel. Op de kermis aangekomen lieten de kinderen op het sein van burgemeester Marina Starmans ieder een luchtballon los waarmee de Dongense kermis 2015 officieel geopend was. De vrijdagavond is tradtioneel familieavond. De attracties geven op deze avond aantrekkelijke kortingen. Er was de hele avond veel volk op de been. Tot en met dinsdag is er volop te genieten bij de meer dan dertig attracties op het Wilhelminaplein

Programma
• Op zondag 12 juli 2015 komt Ruud Feltkamp voor een Meet & Greet naar de kermis. Deze acteur, vooral bekend als Noud uit Goede Tijden Slechte Tijden, is vanaf 19.00 uur aanwezig en deelt foto’s met handtekening uit. Ook zal hij zeker met zijn fans op de foto gaan.
• Ook Django Wagner zal dit jaar op de kermis te bewonderen zijn. Op maandag 13 juli 2015 treedt deze zeer populaire zanger op vanaf 20.30 uur.
Van zaterdag 12 juli tot en met dinsdag 15 juli is de kermis open van 13.30 uur tot 24.00 uur. Dinsdagavond sluit een spetterend vuurwerk de kermis om 23.00 uur af.

kermis2015

Ballonnenwedstrijd 2014
Zaterdagmiddag 11 juli 2015 is de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd 2014. De winnaars mogen om 14.00 uur bij de poffertjeskraam hun prijs, een dag gratis kermisvieren, in ontvangst nemen. De winnaars van 2014 zijn: Semi IJpelaar, Lucas Snoeren, Ravish Sohanpal, Lisse Versluis en Jonah Netten.

Attracties
De kermisbezoekers kunnen zich uitleven in onder andere de draaimolen, de bootjesmolen en de buggy-ride. Andere attracties zijn autoscooter, lunapark, Rock It (bekijk het filmpje hieronder voor een impressie) en Crazy Dance. Voor het eerst in jaren ontbreekt de vertrouwde polyp. Deze heeft echter een prima vervanger in de vorm van de Breakdance Booster. Natuurlijk zijn er ook spel- en behendigheidattracties en eetkramen. De attracties die deelnemen aan de familieavond kunt u herkennen aan de speciale poster.

Kortingsactie
De kermisexploitanten pakken dit jaar extra uit. In de week voor de kermis werden al vele kortingsbonnenboekjes onder de inwoners worden uitgedeeld. Tegen inlevering van een bon kan aan de betreffende attractie tegen een flinke korting worden deelgenomen.

Bekijk meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen