Snoeren Transport na 40 jaar weer terug in Dongen

Henk en Wim Snoeren
Foto:

Wim Snoeren (64) herinnert zich de vorige verhuizing van zijn transportbedrijf nog als de dag van gisteren. “Dat was in 1972, van Dongen naar Rijen…gewoon omdat daar op dat moment een pand te koop was dat precies aan de eisen voldeed”. Nu, na ruim 40 jaar keert het bedrijf weer terug in Dongen. “En het voelt ook als thuiskomen” zegt Wim. Afgelopen zaterdag hield het bedrijf een open dag op het nieuwe adres aan De Zool 12. Vele relaties en bekenden maakten gebruik van de gelegenheid om de nieuwe locatie te bekijken. dongen.nieuws.nl ging ook langs en sprak met de eigenaren Wim Snoeren en zijn zoon en bedrijfsopvolger Henk.

Wim vertelt enthousiast over het bedrijf en haar geschiedenis. ” Mijn vader Cees  is in 1947 samen met zijn broer Jan begonnen onder de naam brandstoffenhandel en expeditiebedrijf gebroeders Snoeren aan de Lage Ham. In 1964 is het bedrijf gesplitst. Jan ging verder in de brandstoffen en mijn vader begon voor zichzelf in de expeditie onder de naam Snoeren Transport.” Toen Wim  in 1969 in het bedrijf kwam zat het bedrijf nog aan de Lage Ham. Dat duurde tot 1972. ” Toen zijn we naar Rijen verhuisd” vervolgt Wim. “Onze vrachtauto’s werden steeds groter en we konden niet meer over het bruggetje wat voor ons huis over de Donge lag. We hebben toen een tijd in Dongen gezocht naar een mogelijke nieuwe locatie maar kwamen per toeval in Rijen een pand tegen wat precies aan onze wensen voldeed: 2000 m² grond en een woonhuis wat voldoende groot was om ons gezin met 8 kinderen te huisvesten.”

snoeren3

Een paar maanden na de verhuizing overleed plotseling vader Cees op 52-jarige leeftijd en Wim stond er als oudste van de 8 kinderen plotsklaps alleen voor. ” Ik was toen ineens ook de vaderfiguur in het gezin en moest bovendien de zaak draaiende houden. “Je wordt dan meteen in het diepe gegooid en krijgt al op jonge leeftijd een enorme verantwoording.” Toen de jongere broers van Wim wat ouder werden, werkten zij ook mee in de zaak. “Mijn broer Adriaan wilde mij wel even uit de brand helpen. Uiteindelijk heeft hij maar liefst 22 jaar mee op de vrachtauto gezeten. Ook broer Huub werkte nog een tijdlang mee. Later namen we ook extern personeel aan”

snoeren2

“Mijn vrouw Jeanne is ook altijd actief geweest in het bedrijf” zegt Wim. “Vele jaren zorgde zij voor de planning en de administratie. En dat doet ze nog steeds, de laatste jaren samen met onze zoon Henk, die ook al weer 16 jaar in het bedrijf zit.” Henk (35), sinds twee jaar mede-eigenaar van het bedrijf vult aan: “ik heb in eerste instantie 7 jaar op de weg gezeten maar toen het steeds drukker begon te worden ben ik overgestapt naar de planning. Dat is inmiddels 9 jaar geleden en hoewel de economie een groot deel van de laatste jaren in een crisis zat, is het bij ons steeds drukker geworden. We zijn sinds 2007 gegroeid na 7 naar 14 auto’s en dat zorgt natuurlijk ook voor een evenredige toename van het werk op kantoor ”

Snoeren Transport werkt onder meer voor gerenommeerde bedrijven als Dongen Pallets, Martens Beton, Chep en de Oosterhoutse Container terminal. “Deze bedrijven groeien de laatste jaren fors en dat heeft ervoor gezorgd dat wij met deze bedrijven ‘meegroeien’. Daarnaast werken veel voor internetaanbieders in bv. tuinhuisjes. Dat is ook een groeiende markt en daar profiteren wij van.” Inmiddels telt het bedrijf ook ruim 10 personeelsleden en zijn er regelmatig uitzendkrachten actief.

Terwijl Wim nog regelmatig op de weg zit werken Henk en Jeanne met de modernste technieken in het kantoor van Snoeren Transport waardoor ze permanent in verbinding staan met de auto’s op de weg en snel kunnen ‘schakelen’. “Dat is heel anders dan vroeger” lacht Wim. “Toen had ik twee keer per dag vanuit een telefooncel contact met Jeanne om te horen of er nog wat binnengekomen was.”

snoeren5

Snoeren Transport is klaar voor de toekomst. “Maar we willen wel graag de sfeer blijven uitademen van een familiebedrijf. Dat lukt ook wel gezien het feit dat al onze personeelsleden lokaal zijn en vele jaren in dienst blijven. We hebben regelmatig een jubilaris” aldus Henk. “Gewoon met twee benen op de grond blijven staan en blijven zoals je bent” zegt Wim, die trots is op het feit dat Snoeren Transport weer terug is in Dongen. “Veel van onze klanten zitten in Dongen en ik zelf ben een geboren en getogen Dongenaar. Ik heb het gevoel dat ik weer thuis ben.”

snoeren4

 

 

 

Reacties