Jubileumboek en jubileumboom voor Musis Sacrum

Vrijdagavond overhandigde burgemeester Marina Starmans-Gelijns een symbolische notenboom aan Kees Broeders, de voorzitter van Musis Sacrum. De gemeente Dongen wil op deze manier een tastbare en blijvende herinnering aanbieden aan Musis Sacrum, dat op deze dag precies 175 jaar bestaat.

Notenboom
Omdat de echte notenboom pas tijdens het plantseizoen in het najaar de grond in kan, bood de burgemeester in een toespraak vol toepasselijke woordspelingen een symbolische tak aan, waarin muzieknoten hingen. Samen met Musis Sacrum en Stichting Parkplezier heeft de gemeente zich gebogen over een passend en blijvend cadeau voor de jubilerende muziekvereniging. De keuze viel toen al snel op een boom. Deze boom wordt geplant in Park Vredeoord, dicht bij de plaats waar vroeger Harmonie Musis haar eerste onderkomen had. Burgemeester Starmans-Gelijns bood de ‘boom’ aan, nadat zij uit handen van de voorzitter van Musis het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst nam.

ms2

Jubileumweekend
Musis Sacrum trapte het jubileumweekend af met een receptie voor relaties en een reünie voor leden en oud-leden. Tijdens deze ‘reünie / receptie’ werd ook het speciaal jubileumboek gepresenteerd. Er waren zo’n 200 (oud)- leden getuige van dit moment. Zij genoten na het officiele gedeelte volop van de tentoonstelling met oude foto’s en voorwerpen uit de Musis geschiedenis en haalden vele herinneringen op aan vroeger tijden.

Jubileumprogramma
Op zaterdagmiddag is er voor kinderen in de middag ‘De muziekfabriek’ ’s avonds voor iedere muziekliefhebber het Musis Event. Zondag is er nog een koffieconcert van het Volwassen Leerlingen Orkest. De Cammeleur biedt onderdak aan al deze activiteiten.

ms3

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen