Uittips: wat kunnen we doen dit weekend?

Foto:

Ook dit weekend is er weer een ongekend aantal interessante activiteiten in Dongen. De redactie heeft de agenda-items op een rijtje gezet en kwam tot onderstaande indrukwekkende lijst.

12, 13 en 14 juni Jubileumweekend Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum
Het is dit weekend exact 175 jaar geleden dat De Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum werd opgericht. Dit wordt  uigebreid gevierd met een reunie en jubileumboekpresentatie op 12 juni, kindervoorstelling De Muziekfabriek en het Musis Jubileumevent op 13 juni en een koffieconcert op 14 juni. KlIK HIER voor meer informatie

13 en 14 juni Dorpsfeest Klein-Dongen-Vaart
De 19e editie van het Dorpsfeest in Klein-Dongen-Vaart vindt plaats in een wel heel bijzondere setting: Hollywood, de wereld van beroemde filmsterren, limousines, smokings en avondjurken op de rode loper. Het is allemaal te vinden tijdens dit van oudsher gezelligste weekend van het jaar in Klein Dongen-Vaart! Sportveld ‘De Gaasjes’ vormt het middelpunt van deze tweedaagse, wervelende glitter en glamourshow. KLIK HIER voor meer informatie.

13 en 14 juni Open Tuinen Dongen
Voor de 16e keer stellen tuineigenaren in Dongen hun tuin weer voor u open, op zaterdag 13 en zondag 14 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Kom meegenieten van de vele bloemen en planten, en het heerlijke buitenleven. Er zijn tuinen van 100m2 tot 2,5 ha. strakke tuinen, grote en kleine siertuinen, natuurtuinen en een biologische moestuin. Kortom het zijn allemaal tuinen waarbij u de hand van een echte tuinliefhebber herkent. KLIK HIER voor meer informatie.

12, 13 en 14 juni Buurtvereniging Onder Ons 70 jaar
Buurtvereniging Onder Ons bestaat 70 jaar en heel Dongen mag dat mee vieren met vele activitetien in en rondom de feesttent aan de Monnendijk. KLIK HIER voor meer informatie.

13 en 14 juni Oldtimerweekend
Voor de zesde keer organiseert de Oldtimerclub Dongen op 13 en 14 juni een weekeinde voor alles wat beweegt of aangedreven wordt. Ook dit jaar weer veel materieel dat te maken heeft met de ontwikkeling van de landbouw en mechanisatie van machines. KLIK HIER voor meer informatie

13 juni Dwars door Dongen
Al in 1985 organiseerde Atledo voor het eerst haar stratenloop Dwars Door Dongen. Dit evenement is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste stratenlopen in de regio en een vaste prik op de kalender voor zowel trimmers en wedstrijdlopers. Beide groepen sporters lopen met veel plezier hun kilometers tijdens dit goed georganiseerde en gezellige loopfestijn. KLIK HIER voor meer informatie.

14 juni Zomerconcert kamerkoor Zuid
Voor het eerst in haar jonge bestaan geeft Kamerkoor Zuid een concert in haar thuisbasis Dongen. Op zondag 14 juni om 14.30 uur is het dan zover. Dan vindt het Zomerconcert plaats in de prachtige kapel van de Zusters Franciscanessen van Dongen (ingang Schoolstraat). KLIK HIER voor meer info.

Meccano bekijken in ’t Schouw
Op zaterdag 13 juni a.s. organiseert Meccano Gilde Nederland een evenement in ’t Schouw. Tussen 10.00 uur en 15.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De entree is gratis. KLIK HIER voor meer informatie.

Naast al deze activiteiten is er ook nog de gelegenheid om een voorstelling te bezoeken van Circus Belly Wien dat zijn tenten opgeslaan heeft op het Wilhelminaplein (KLIK HIER voor meer informatie) én is er op 14 juni de gelegenheid om met een gids een wandeling te maken langs ”De verrassende Donge’ (KLIK HIER voor meer informatie)

——————————————————————————————————————————————————

leovanrieljuni

 

 

 

 

Reacties