Open Tuinen Dongen op 13 en 14 juni

Foto:

Voor de 16e keer stellen tuineigenaren in Dongen hun tuin weer voor u open, op  zaterdag 13 en zondag 14 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Kom meegenieten van de vele  bloemen en planten, en het heerlijke buitenleven. Er zijn tuinen van 100m2 tot 2,5 ha. strakke tuinen, grote en kleine siertuinen, natuurtuinen en een biologische moestuin. Kortom het zijn allemaal tuinen waarbij u de hand van een echte tuinliefhebber herkent.

U kunt er vrij rondlopen, vragen stellen, ideeën opdoen voor uw eigen tuin of gewoon stil genieten. Soms zijn er producten te koop zoals eigen kunst, brocante, jam, biologische groenten en fruit of bijzonder plantmateriaal.

Groenstraat 11a
Ook de bekende tuin van Peter en Elly Verschure is twee dagen geopend voor bezichtiging. Deze tuin is inmiddels bekend bij liefhebbers in het hele land sinds het VARA programma Vroege Vogels er enkele webcams heeft gestationeerd in de uilenkasten. De ontwikkelingen in en rondom deze kasten zijn  24 uur per dag te volgen op de website www.beleefdelente.nl. Een wekelijks praatje op de radio en enkele TV optredens (onder meer bij het NOS journaal) hebben er voor gezorgd dat Peteren Elly en hun tuin inmiddels wijd en zijd grote bekendheid heeft opgebouwd.

tuin2

Wie weet komt u  dit weekend in deze tuin live wat uitvliegende uilen tegen of ziet u het koppeltje ijsvogels wat inmiddels ook een eigen plekje in deze tuin heeft gevonden. Ook lopen er jong geitjes rond. In en bij de tuin van Peter en Elly Verschure aan de Groenstraat 11a is er dit weekend nog meer te zien. Zo zijn er  exposities van een groep beeldhouwers en schilder Willie Koenen. Daarnaast kunnen de gasten genieten van een heuse wijnproeverij die georganiseerd wordt in samenwerking met wijnhandel Henri van Iersel.

U bent gedurende de open tuinen dagen van harte welkom bij:
1. Gerard-Jan en Kitty vd Dries, Julianalaan 6, ’s Gravenmoer
2. Tineke’s Tuin, Provinciale weg 211 Oosteind
3. Jac en Ria van de Avoird, Hoge dijk 66, Oosteind
4. Peter en Elly Verschure, Groenstraat 11a, Dongen
5. Natuurvereniging Ken en Geniet, tuin Kandoel, Doelstraat, Dongen
6. Vruchtenparadijs, Peter en Silvie, Kanaaldijk Noord dicht bij Doelstraat, Dongen
7. Karin en Pieter den Boer, Achterhuizen 10, Dongen
8. Wies Ruis, Belgiëlaan 5, Dongen (Alleen zaterdag open)
9. Irma Hendriks, Gasthuisstraat 13, Dongen (Alleen zondag open)
10. Paul en Rieky Calis, Tramstraat 109, Dongen
11. Jan en Tonnie van Riel, Berkenstraat 17, Dongen
12. Annie Smulders, Eindsestraat 39, Dongen
13. Ank en Frans van Schaik, Distelweide 1, Dongen
14. Jan Kimenai, Mr Janssenweg 30, Dongen-Vaart
15. Maria en Gerard Spapens, Gemeentenweg 55, Dongen-Vaart

KLIK HIER voor uitgebreide informatie over de tuinen. Voor een plattegrond van alle locaties KLIK HIER.

Reacties