Nieuw voorstel voor horeca De Salamander

Foto:

Het College gaat toch eerst nog eens goed akoestisch onderzoek doen naar de geluidseffecten van de horeca-activiteiten van De Salamander. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen wethouder B. van Beers en de heer M.Oosterbaan, omwonende van De Salamander.

Oosterbaan stak in de vorige raadsvergadering zijn grieven niet onder stoelen of banken. Hij ervaart al lange tijd (geluid)overlast van de horeca-activiteiten van De Salamander. Hij beweerde ook dat het akoestisch onderzoek dat de gemeente uit heeft laten voeren, op onvolledige gegevens is gebaseerd.

Na het gesprek met Oosterbaan is het College op zijn schreden teruggekomen. In het bestemmingsplan Zuid & West Dongen was opgenomen dat De Salamander een ruimere horecafunctie krijgt toebedeeld, en daar had Oosterbaan bezwaar tegen gemaakt. Het onderdeel ‘Salamander’ is nu uit het bestemmingsplan gehaald, totdat het akoestisch onderzoek is uitgevoerd. Op basis van die uitkomsten krijgt de gemeenteraad een nieuw voorstel voorgeschoteld. De gemeente heeft overigens nog wel gewoon de intentie om De Salamander een ruimere horecafunctie te geven.

door: Bernadette Klerx

——————————————————————————————————————————————

advertentiemaaltijdservice

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen