Schrijfster Tosca Menten op de Biezenkring

Foto:

Maandagmiddag 13 april…. de kinderen van groep 5 van De Biezenkring kijken verwachtingsvol naar Tosca Menten, schrijfster van 30 kinderboeken, die voor hen zit. Zij is helemaal uit Woerden naar de school in Dongen gekomen om te vertellen over haar beroep en over het belang van veel lezen, want , zegt ze “het is bewezen dat je tijdens het lezen steeds een beetje slimmer wordt.”

Al een aantal weken hebben de kinderen uit groep 5 genoten van de boeken van Tosca. Ze hadden de keuze uit meerdere boeken en hebben heel verschillende verhalen gelezen en elkaar verteld hoe lollig het boek was dat ze aan het lezen waren. In een apart opschrijfboekje hebben ze vragen bedacht en genoteerd, die ze de schrijfster kunnen stellen als ze op bezoek komt.

En dan is het eindelijk 13 april en komt Tosca gezellig in de klas vertellen. De kinderen van groep 5 hebben er erg naar uitgekeken en luisteren aandachtig naar haar. Tosca vertelt heel enthousiast over haar beroep. Ze heeft al veel boeken geschreven en zit nog vol andere ideeën. “Ik heb een afwijking en dat is dat ik goed verzinnen kan”, zegt ze lachend. Ze geniet ervan om gekke verhalen te schrijven en haar mooiste compliment is dan ook dat kinderen om haar verhalen moeten lachen. Dummie de mummie wordt geshowd en ze vertelt dat haar lievelingsboek “ Knor” is, omdat ze van lekker vieze verhaaltjes houdt. Tot slot worden de kinderen verrast met haar laatste boek dat meedingt voor de kinderjury. Aan het einde krijgen de kinderen allemaal een supergrote handtekening mee voor thuis. Al bij als een leerzame – en gezellige middag, die de kinderen hopelijk aanzet tot nog meer leesplezier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen