VV Dongen in VI met crowdfunding project

Foto: CC0/Public Domain

VV Dongen is deze week gestart met een crowdfunding project om een bedrag van 75.000 euro bijeen te brengen voor de hoognodige verbouw van de kleedkamers. Met dit project probeert de club onder de noemer ‘alle kleine beetjes helpen’ het genoemde bedrag bij elkaar te schrapen via donaties of acties van leden, relaties en symphatisanten. De actie is ook landelijk al opgevallen. Deze week wordt er aandacht aan besteedt in het voetbalmagazine VI.

VV Dongen voorzitter Angela Jansens legt uit: “VV Dongen loopt als een trein. De club groeit en bloeit met meer dan duizend leden, (jeugd)selectieteams doen mee om het kampioenschap en een eerste elftal doet nadrukkelijk van zich  spreken in de Hoofdklasse B . Op de golven van dat succes willen we samen met onze leden bouwen aan de toekomst.”

“Met een modern crowdfundingproject wil de club dit voorjaar geld ophalen voor de renovatie van de kleedkamers” vervolgt Angela. “In plaats van op zoek te gaan naar één of enkele grote financier(s), vraag je een donatie aan een grote groep mensen: de crowd. Deze mensen hoeven geen grote geldbedragen te geven. Het doel van crowdfunding is dat je met een heleboel kleine beetjes uiteindelijk een groot bedrag inzamelt om je doel te bereiken.”

Hoofdsponsor ING en de KNVB zijn gestart met een crowdfundingproject voor amateurverenigingen en wil het project van VV Dongen als voorbeeld stellen voor alle amateurclubs in Nederland. “Onderdeel hiervan is een advertorial in het voetbalweekbald Voetbal International wat deze week verschijnt en nu al online te vinden is. Dat moet dus een doorslaand succes worden, als we er samen voor strijden. Zo kennen we VV Dongen. En zo kennen we Dongen. Want daar doen we dingen samen!” aldus Angela Jansens, die uitlegt waarom het geld zo hard nodig is: “iedereen die sportpark De Biezen wel eens bezoekt, weet dat de kleedlokalen een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Dat kost geld, veel geld: Alles bij elkaar zo’n € 75.000,-. Gesteund door het initiatief van ING en KNVB, zet de club een modern middel in –crowdfunding- om een doel van alle tijden te bereiken: geld inzamelen voor de club. Daartoe zoekt de club niet één grote sponsor, maar de medewerking van iedereen die VV Dongen een warm hart toedraagt: de ‘crowd’ dus. Alle beetjes dragen bij aan dat grote bedrag onderaan de streep.”

Wat gaat VV Dongen doen met het geld? “Hoog op de verlanglijst staan aparte toiletruimtes voor dames en heren (buiten de kleedlokalen), extra kastruimte zodat meerdere teams de kleedkamer kunnen gebruiken, waterleiding, douchevoorzieningen en tegelwerk vervangen. Verder wil het een aanbouw maken met kleedkamers voor scheidsrechters en een opslagruimte. Zonder enige moeite kan deze lijst aangevuld worden met wensen, dus is het zaak zoveel mogelijk mensen bij de plannen te betrekken. De ‘crowd’ is altijd groter dan je denkt” besluit Angela.

Draagt u VV Dongen een warm hart toe en wilt u meebouwen aan de toekomst van de club? Doe dan mee! Doneren kan al vanaf € 5,00. Ga naar www.crowdfundingvooramateurverenigingen.nl/vvdongen en doneer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen