Eerste gidswandelingen op 12 en 19 april 2015

Foto:

De gidsen van Dongen en ’s Gravenmoer beginnen aan een nieuw wandel- en fietsseizoen. Op zondag 12 en zondag 19 april staan de eerste wandelingen van het seizoen op de agenda.

12 april: Historische Centrumwandeling (2 uur)
Ontdek de verborgen schatten in het centrum van Dongen. Je krijgt een verrassend kijkje in het verleden van de leerbaronnen die in Dongen hebben gewoond en gewerkt. De wandeling voert langs statige huizen en groene plekken in het centrumgebied. Ook kom je meer te weten over gemeentelijke en rijksmonumenten. Vertrek om 11.00 uur vanaf museum De Looierij, Kerkstraat 33 in Dongen. Deelname kost 2 euro per persoon. Aanmelden is niet nodig.

19 april: Dorpswandeling ’s Gravenmoer (2 uur)
De gidswandeling in ’s Gravenmoer is elke maand anders. Steeds weer weet de gids nieuwe wegen te bewandelen en toe te lichten. Op zondag 19 april ontdek je bijvoorbeeld het typische slagenlandschap, de historische grenslijn tussen Holland en Brabant en de prachtige boerderijen in de Hoofdstraat. De wandeling begint om 11.00 uur. Vertrek vanaf het parkeerterrein van restaurant SED aan de Hoofdstraat 75 in ’s Gravenmoer. Deelname kost 2 euro per persoon. Aanmelden is niet nodig.

Jaarplanning inloopwandelingen 2015
Tot en met oktober zijn er maandelijks inloopwandelingen: elke tweede zondag van de maand in Dongen en elke derde zondag van de maand in ’s Gravenmoer. Daarnaast zijn er regelmatig fietstochten in het buitengebied onder leiding van een gids. Het jaaroverzicht met data vind je op www.delooierij.nl en www.verrassend-dongen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen