Wel of geen nieuwe multifunctionele accommodatie?

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

Komt er wel of geen nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) op de plaats van de Cammeleur? Of wordt het een MFA in aangepaste vorm? Het antwoord op deze vragen moet op zeer korte termijn duidelijk worden. Komende week heeft het College van B&W een gesprek met Theek 5, het Kunstpodium en stichting Donckhuys. Doel van dit gesprek is om de twijfels en onzekerheid over de haalbaarheid van het project weg te nemen.

Dit antwoordde wethouder Piet Panis donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering op vragen van het CDA en de VVD. De mededeling van Theek 5 om uit het MFA te stappen kwam twee weken geleden als een donderslag bij heldere hemel. Wethouder Panis regelde in allerijl een gesprek met Theek 5. En donderdag kon hij de gemeenteraad melden dat het ‘een verhelderend en constructief gesprek’ is geweest.

‘Dat gesprek heeft voor beide partijen nieuwe extra inzichten opgeleverd. Daarna hebben we ook nog een gesprek gehad met alle andere partijen. De voorlopige conclusie is dat op een aantal belangrijke punten twijfels bestaan. Financieel, maar ook gevoelsmatig. Maar uit het gesprek is ook duidelijk geworden dat alle partijen nog steeds geloven in de kracht van het concept.

De vraag waar het nu om draait is of wij bereid en in staat zijn om vast te houden aan onze plannen. Dat moeten we intensief bespreken en dat gaan we volgende week doen. Dat gesprek moet dan een antwoord opleveren: gaan we stoppen, gaan we samen verder of moeten we misschien nieuwe kaders vaststellen. Wat het antwoord ook wordt, ik zal u meteen informeren”, zo beloofde de wethouder.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen