Ontwikkelingen in dossier N629/Heistraat

Foto:

De provincie Noord-Brabant, gemeenten Oosterhout en Dongen willen samen op korte termijn de doorstroming op de provinciale weg N629 verbeteren. De betrokken partijen hebben daarom allereerst besloten de oostelijke aansluiting van de N629 op de A27 bij Oosterhout ongelijkvloers te maken.

Bij de westelijke aansluiting (zijde Oosterhout) wordt de capaciteit ook uitgebreid maar blijven de verkeerslichten staan. Het ontwerp voor de aansluiting ligt vanaf 23 maart voor iedereen ter inzage. Daarnaast onderzoeken de partijen oplossingen voor een betere doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. De onderzoeksopzet, inclusief te onderzoeken alternatieven, ligt ook vanaf 23 maart voor iedereen ter inzage.

n62911
Visualisatie oostelijke aansluiting N629 op rijksweg A27

Betere doorstroming
Met een ongelijkvloerse aansluiting kan het doorgaande verkeer tussen Oosterhout en Dongen de A27 bovenlangs passeren en zonder oponthoud doorrijden. Verkeer dat van de A27 komt of er op wil gaan, rijdt via een rotonde. De N629 tussen de Pasteurlaan in Oosterhout en de Provincialeweg bij Oosteind wordt in beide richtingen verbreed van 1 naar 2 rijstroken. De bestaande verbindingen voor fietsers en landbouwverkeer blijven ongewijzigd. Gedeputeerde Van Heugten: “Met een ongelijkvloerse aansluiting kan meer verkeer afgewikkeld worden en verminderen we de bestaande files waar weggebruikers elke dag mee te maken krijgen. Een ongelijkvloerse aansluiting trekt het verkeer als het ware uit elkaar is daarom ook veiliger. Het is voor de toekomst een hele robuuste oplossing.”

Gezamenlijke aanpak
De provincie Noord Brabant en de gemeenten Dongen en Oosterhout onderzoeken sinds 2014 de mogelijkheden om de bestaande verkeersproblemen op de N629 op te lossen en de verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren. “Alle overheden hebben belang bij een goede en duurzame oplossing en nemen gezamenlijk beslissingen over de oplossingen. Goed dat we de keuze voor de aansluiting hebben kunnen nemen,” aldus wethouder Vissers van Oosterhout.

Informatievoorziening over keuze aansluiting bij A27
De gekozen aansluiting is van 23 maart tot 20 april in te zien via www.oosterhout.nl of in het gemeentehuis van Oosterhout en in het Oostquartier te Oosteind. Belanghebbenden kunnen tot 20 april as. hun reactie op het ontwerp indienen bij de gemeente Oosterhout. Op 31 maart houden de provincie en de gemeenten over deze aansluiting bij de A27 een informatiebijeenkomst in het Oostquartier, Provincialeweg 96 in Oosteind. De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd in de vorm van een inloopavond. Belangstellenden hebben tussen 19.00 uur en 21.00 uur de gelegenheid om de plannen in te zien en vragen te stellen.

Informatievoorziening over onderzoeksopzet N629 tot aan Westerlaan
Tegelijkertijd met de keuze voor de nieuwe aansluiting op de A27, onderzoeken de provincie en gemeenten de problematiek van de N629 en Westerlaan tussen de aansluiting A27 te Oosterhout en de Steenstraat te Dongen. Voor het oplossen van de problematiek op dit deel van de weg bestaan vier mogelijke alternatieven. De vier alternatieven en de (milieu)effecten die verder onderzocht moeten worden zijn opgenomen in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Belanghebbenden kunnen de Notitie Reikwijdte en Detailniveau van 23 maart tot 4 mei digitaal inzien via de website Ruimtelijke plannen en er ligt een papieren versie bij de gemeentehuizen van Oosterhout en Dongen en in het Oostquartier te Oosteind.

n62912
Figuur 2: Indicatieve ligging van de alternatieven. 

Informatiebijeenkomst
Op 7 april houden de provincie en de gemeenten over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau een informatiebijeenkomst in het Oostquartier, Provincialeweg 96 in Oosteind. De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd in de vorm van een inloopavond. Belangstellenden hebben tussen 19.00 uur en 21.00 uur de gelegenheid om de plannen in te zien, vragen te stellen en wordt toegelicht hoe zienswijzen ingediend kunnen worden. Belanghebbenden kunnen tot en met 3 mei as. een reactie indienen bij de provincie Noord-Brabant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen