Peter Verschure benoemd tot Groot-Officier

Foto: dongen.nieuws.nl

In een druk bezochte Lintjesregen in het Karrewiel in de Vaart is Peter Verschure benoemd to Groot-Officier in de orde van de zilveren Pee. Peter was duidelijk verrast met deze onderscheiding. Peter krijgt deze onderscheiding niet zo maar. Hij heeft in de afgelopen tientallen jaren veel werk verzet voor de stichting en tot op de dag van vandaag is hij actief bij evenementen in het Peeënrijk.

Peter is begonnen als Sauwelaar in de jaren 80. Na een aantal keren in de ton te hebben gestaan is hij toegetreden tot stichting ‘de Peeënstekers’. Hij is in totaal 5 jaar Prins van het peeënrijk geweest. Onder zijn hoede zijn een aantal initiatieven in gang gezet die ook de Peejen en Peejerinnen van vandaag als heel bekend in de oren klinken. Zo was Peter de initiatiefnemer van onder andere De Jeugdsauwel, de Carnavalsmis en het Peejenlied. Ook is hij de man die de verkiezing van de ‘Peej van ut Jaor’ in het leven geroepen heeft. Peter heeft deze hoogste onderscheiding in het Peeënrijk dus dik verdiend!

henks

Henk Snijders viel de beurt ten deel te worden benoemd tot Commandeur. Ook Henk is zo’n man die niet weg te denken bij carnavalsevenementen. Of het nu is als vrijwilliger bij de ouderenmiddag, commissielid van de Straotparade, het Grote Veurspel, Henk is altijd van de partij. Ook is hij secretaris van de Vereniging der Veteranen. In het verleden is hij opperloof, voorzitter geweest van stichting ‘de Peeënstekers’, een functie die zijn zoon Frank nu bekleed.

tosti

De Tostiband zorgde ook dit jaar weer voor de nodige muzikale creaties.

Naast deze hoge onderscheiding werden er ongeveer een honderdtal andere onderscheidingen uitgereikt onder de aanwezigen. Veel jaarordes, maar ook hogere onderscheidingen kwamen op het podium langs. De belangrijkste waren:

 

Broeder:
Carin Jansen

Ridder:
Marc Oosterbaan
Jeroen van Loon

Officier:
Bianca Kuijsters

Commandeur:
Henk Snijders

Groot-Officier:
Peter Verschure

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen