Vragen over voortgang MFA

Foto:

Het wil nog niet echt vlotten met de voortgang van de nieuwe Multifunctionele Accommodatie, kortweg MFA genoemd. De partijen die een vaste plaats in de MFA moeten krijgen, het Kunstpodium,Theek 5 en stichting Donckhuys zijn er nog niet helemaal uit. Er moet dus nog vervolgoverleg komen. Ook is het nog niet gelukt een koper te vinden voor het pand van het Kunstpodium aan de Kerkstraat.

Dat antwoordde wethouder Ad van Beek op vragen van de Volkspartij Dongen en het CDA tijdens de gemeenteraadsvergadering afgelopen donderdag. Ondanks deze wat teleurstellende berichten, blijft de wethouder optimistisch over de voortgang van het hele project.

Medio februari duidelijkheid
In een persbericht van 4 december liet de gemeente weten dat er in het overleg met Stichting Donckhuys, Theek 5 en Het Kunstpodium forse stappen waren gezet en dat het moment van besluitvorming nadert. In januari zou de Samenwerkingsovereenkomst verder uitgewerkt worden; de officiële ondertekening daarvan staat gepland voor februari. Deze termijnen komen als het aan Van Beek ligt niet in gevaar. ‘Wij blijven ervan uitgaan dat er medio februari duidelijkheid is. Anders lopen we te veel vertraging op.’

Zorgenkinderen
Over de verkoop van de gebouwen (met de opbrengst wordt de nieuwe MFA deels gefinancierd), kon Van Beek nog geen nieuws melden. ‘De kleine panden zijn allemaal verkocht, dat weet u, maar er zitten een paar zorgenkinderen bij en dat zijn meteen ook de gebouwen die het meeste geld op moeten leveren. Hij noemde in dit verband het gebouw van het Kunstpodium aan de Kerkstraat. ‘Er is wel belangstelling voor maar daadwerkelijke verkoop is nog niet gelukt. ‘t Schouw willen we nog een paar jaar behouden’.

Volgens de oorspronkelijke planning zou eind april een schetsontwerp voor het nieuwe gebouw worden gekozen. De gemeenteraad moet daarna het benodigde geld beschikbaar stellen en dan kan gestart worden met het ontwerpen. De Cameleur zou dan vlak voor de zomer van 2016 gesloopt worden; de nieuwe MFA zou dan in oktober/november 2017 in gebruik worden genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen