Bart van Kerkhof Oppersauwelaar van het Peeënrijk 2015!

Foto: dongen.nieuws.nl

In een uitverkochte zaal van dun Expo is Bart van Kerkhof door de vakjury benoemd tot oppersauwelaar van het Peeëenrijk 2015. In zijn creatie als ‘Prins Aart d’n Ellufendertigste’ nam hij het publiek mee in zijn leven als prins en zijn doel om vanaf volgend jaar over het Peeënrijk te heersen. Hij raadde de Raad van Elf aan flink te genieten van hun laatste jaar.

Voorafgaand aan de optredens van de sauwelaars werd er een laatste daverend applaus gegeven voor twee sauwellegenden die afgelopen jaar zijn overleden, Ad Brekelmans en Cees van den Nieuwenhuijzen. Rob Verkooijen werd aan het einde van de zaterdagavondsauwel nog in het zonnetje gezet omdat hij dit jaar voor de 11e keer in de Ton stond. In al die jaren heeft hij al diverse keren de titel oppersauwelaar en publieksprijzen in de wacht gesleept.

blt

Oppersauwelaar Bart van Kerkhof en de publieksprijswinnaars Ludo van Vliet en Trea van Kuijk

Publieksprijs
Nadat Trea van Kuijk met haar creatie ‘Vrouwke Tèd’ op de vrijdagavond de publieksprijs had gewonnen viel deze eer op zaterdagavond ten deel aan Ludo van Vliet met zijn creatie ‘Fredje is wiest biljerte’. Hij nam het publiek mee in zijn leven als ‘s-Gravenmoerse biljarter die in Dongen toernooien wilde spelen. En dat bleek niet mee te vallen. De komische voorvallen leidden tot heftige lachsalvo’s in de zaal.

Dat het sauwelen diep zit geworteld in de genen van de Peejen en Peejerinnen mag duidelijk zijn. Met 8 kanjers in de ton en twee uitverkochte avonden kijkt stichting ‘de Peeënstekers’ weer met warme gevoelens terug op dit evenement waar bleek dat sauwelen echt een kunst is die we moeten blijven koesteren. Maandag volgt een uitgebreid verslag en veel foto’s van de sauwelavonden en de jeugdsauwelmiddag die zondagmiddag plaatsvindt

——————————————————————————————————————————–

advertentieveurhuis1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen