Koninklijke Onderscheiding voor de heer Colijn

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

Zondag heeft burgemeester René van Diessen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer A.A. Colijn (69) bij gelegenheid van zijn afscheid als lid van het kerkbestuur van de Hervormde Kerk in ’s Gravenmoer. De heer Colijn was vanaf 1980 kerkrentmeester. Sinds 1990 bespeelt de heer Colijn tevens het orgel ter opluistering van de kerkdiensten in de Hervormde Kerk. Voor deze jarenlange belangeloze inzet voor de maatschappij en meer in het bijzonder de protestantse gemeente in ’s Gravenmoer ontving de heer Colijn zijn onderscheiding. De heer Colijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Als ouderling-kerkrentmeester was de heer Colijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de voor ’s Gravenmoer kenmerkende dorpskerk aan de Kerkdijk. Ook het onderhoud van de pastorie en het jeugdcentrum ‘De Ark’ ‘ vielen onder verantwoordelijkheid van de heer Colijn. Tijdens de restauraties van 1995 en 2008 heeft de heer Colijn een belangrijke rol gespeeld door de restauraties bij verschillende instanties onder de aandacht te brengen. Mede hierdoor konden de restauraties goed worden afgerond. De heer Colijn is ook het aanspreekpunt voor wat betreft het onderhoud van ‘De Ark’, het jeugdcentrum waar veel gebruik van wordt gemaakt.

colijn3

Organisatorisch
Als scriba van de kerkenraad had de heer Colijn jarenlang een voortrekkersrol voor wat betreft de organisatorische aspecten van de kerkelijke gemeente en de communicatie met organen binnen en buiten de gemeenten. Tijdens feest- en gedenkdagen was het altijd de heer Colijn die de vlag in de toren uitstak.

Organist
Daarnaast is de heer Colijn al 24 jaar als organist aan de Hervormde Kerk verbonden. De zondagsdiensten worden door hem opgeluisterd, evenals uitvaarten, de jaarlijkse ’s Gravenmoerse kerstzangavond en de bijeenkomst op 4 mei.

Uitreiking
De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding had plaats in besloten kring, aansluitend aan de kerkdienst van de Hervormde Kerk.

colijn4

 

Foto’s: Jan Stads / Pix4Profs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen