Cees van den Nieuwenhuijzen overleden

Foto:

Vandaag overleed Dongenaar Cees van den Nieuwenhuizen, ook wel bekend als Kees Klets. Van den Nieuwenhuijzen was jarenlang een toonaangevend sauwelaar in Dongen en ver daarbuiten en sleepte vele titels in de wacht met zijn aanstekelijke lach en verrassende humor. Maar ook bij andere carnavalsactiviteiten zoals het songfestival en de zittingsavonden was Cees altijd prominent aanwezig. Ook was Cees bekend van het Concordia cabaret waarmee hij ook veel succes oogste. Daarnaast was hij jarenlang als de nul van lijst 11 één van de drijvende krachten achter de carnavaleske raadsvergadering. Cees hield van het podium en het publiek hield van Cees. Cees van den Nieuwenhuizen is 85 jaar geworden.

Cees van de Nieuwenhuizen stond in Dongen bekend om zijn legendarische sauwels. Tweeentwintig keer nam Cees deel aan de Dongense sauwelavonden, een uniek record. Als Oos Jaon veroverde hij in de jaren 70 de harten van het Dongense publiek en meerdere malen werd hij bekroond tot oppersauwelaar van het Peeenrijk. Ook buiten Dongen werd zijn humor zeer gewaardeerd maar hij had ook oog voor jong talent.  Zo is Cees de ‘ontdekker’ van Andy Marcelissen, die hij in de jaren negentig voor het eerst mee naar Valkenswaard nam om deel te nemen aan de Brabantse Kampioenschappen. Andy, die dit weekend voor de zesde maal gekroond werd tot Brabants Kampioen Tonpraten, droeg de publieksprijs die hij daar zaterdag won, op aan Cees.

Voor de interne televisie van de Volckaert maakte Cees vele reportages waarin hij gouden bruidsparen op zijn eigen onnavolgbare manier interviewde. Dit leverde een groot aantal prachtige uitzendingen op.

Het leven van Cees wordt herdacht op woensdag 14 januari om 12.00 uur in het crematorium in Tilburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen