VV Dongen curlingkampioen van Dongen

In een overvolle DongenIcehal vond vrijdagavond de finale plaats van de eerste Floris’Hand Curling Competitie. Na zes avonden waarin de voorronden gespeeld werden waren er nog 16 teams over die kans maakten op de titel. Het team van VV Dongen, op het voetbalveld eerder al winterkampioen in de hoofdklasse, bleek ook op het ijs niet te stuiten. Zij gingen er met de eerste prijs vandoor en mogen zich een jaar lang Curlingkampioen van Dongen noemen.

De organisatie had er alles aan gedaan om de ambiance voor de curlers en het publiek optimaal te maken. Er waren dan ook veel bezoekers die enorm genoten van de ludieke strijd langs de baan en de fantastische sfeer die band Foul Play creeerde in de winterhuiskamer. Na een spannende strijd waren het dus het team van VV Dongen, bestaande uit captain Hans Kuijsters, Sander de Bont, Paul van Zon, Jaap van der Waarden en Tom Waltman, dat de gelijkopgaande finale met 4-3 won van het Dongens Delight Curling Team.

Na afloop van de spannende strijd reikte Dianne de Kort van Floris’Hand de eerste prijs uit aan de gelukkige winnaars. Zij mogen met het hele team een keertje gaan Icekarten. De overige prijzen waren voor de Ice Dolls (best geklede team) en the young Clit’s (poedelprijs).  De laatste krijgen een clinic van de curling vereniging Tilburg zodat zij volgend jaar ietsje hoger kunnen eindigen dan op de laatste plaats. Ook was er een prijs voor het meest ludiek geklede team.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd curling toernooi, waaraan 48 teams deelnamen. Gezien het enthousiasme van zowel het publiek als de deelnemers lijkt dit evenement nu al niet meer weg te denken. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat de schijven weer zullen gaan glijden bij de volgende editie van DongenIce.

Bekijk de fotoserie Voor een sfeerimpressie van de finale-avond

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen