Genomineerden Dongense Vrijwilligersprijzen bekend

De genomineerden voor de Dongense Vrijwilligersprijzen 2014 zijn bekend. Op maandag 5 januari 2015 reikt burgemeester René van Diessen deze prijzen uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dongen. De genomineerden voor de Vrijwilligersprijzen vindt u (in willekeurige volgorde) hieronder. Op de foto boven ziet u de winnaars van afgelopen jaar.

Categorie ‘Personen’
 
Daniëlle Deleij
Daniëlle Deleij is een groot liefhebber van muziek. Met grote inzet heeft zij de blaasmuziek in Dongen in 2014 extra aandacht weten te geven. Zo organiseerde zij het project ‘Dongens Diamant’. Daarbij werkten de zeven muziekverenigingen in Dongen samen in het kader van een openluchtconcert. Ook werd een groot concert verzorgd in De Salamander. Daarnaast zorgde Daniëlle ervoor dat 600 jongeren werden betrokken bij de voorstelling Swing-iT. Ze ontwikkelde er een educatief programma omheen, waardoor kinderen kennis maakten met allerlei soorten muziek en diverse orkesten.
 
Jos en Joke van Gils
Jos en Joke van Gils vormen een onmisbaar duo voor tal van organisaties en verenigingen in Dongen. Bij het Oranjeparkfestival maken ze deel uit van de opbouw-, opruim- en horecaploeg. Zij werken ruim 10 dagen vrijwillig mee aan dit festival. Ook bij Atledo en DongenIce draaien ze al jarenlang vele uren mee achter de bar. En de organisatie van Swing-iT kon dit jaar eveneens op dit duo rekenen. Jos en Joke zijn Dongenaren met een groot hart voor het verenigingsleven. Vrijwilligersvergoedingen doneren zij aan het goede doel.
 
Sanne van Bers
Sanne van Bers is sinds 2001 actief (bestuurs)lid van het Katholiek Vrouwen Gilde (KVG), waarvan de laatste drie jaar als voorzitter. Binnen het KVG is zij contactpersoon voor allerlei cursussen en activiteiten. Bovendien is Sanne vrijwilliger bij de Volckaert; zij verzorgt er handwerk- en klassieke muziekbijeenkomsten. Met de activiteiten levert Sanne een grote bijdrage aan het maatschappelijk welzijn van Dongen. Daarnaast besteedt zij vele uren aan mantelzorg voor familieleden.
 
Categorie ‘Organisaties’
 
Timmerclub van de Volckaert
De timmerclub van de Volckaert bestaat uit vijf mannen, ondanks zware lichamelijke problemen, samen met vijf vrijwilligers in 2014 zes bijenhotels hebben gebouwd voor het project ‘De Groene Woestijn’ van de jeugdgemeenteraad (JGR). Het grootste bijenhotel is geplaatst in De Beljaart en sluit aan op een groenstrook, die de leden van de JGR hebben ingezaaid met bij-vriendelijk bloemenzaad. De samenwerking tussen jong en oud krijgt wellicht een vervolg in 2015. De timmerclub heeft toegezegd graag klaar te staan voor de JGR.
 
Stichting Parkplezier
Stichting Parkplezier heeft in korte tijd laten zien dat Park Vredeoord een prachtige plek is om te verblijven. Door het realiseren van speelmogelijkheden, het organiseren van activiteiten en het ontwikkelen van een bomenpad, weten steeds meer mensen – jong en oud – de weg naar het park te vinden. De stichting is zeer betrokken en zet zich – samen met andere partijen – in om het park nog meer als een magneet te laten werken.
Ora et Labora
Zorghoeve Ora et Labora, opgericht in 2006, biedt cliënten dagbesteding in een gemoedelijke, huiselijke sfeer. De dagelijkse leiding is in handen van enkele professionele medewerkers. Daarnaast zijn er 30 vrijwilligers actief. Zij vormen een belangrijke pijler onder de organisatie. Zo zijn er chauffeurs, die dagelijks de gasten thuis ophalen en ‘s middags weer naar huis brengen, mensen voor het onderhoud van tuin en moestuin, administratieve medewerkers en een groep die helpt met het voorbereiden van de maaltijden, het maken van een wandelingetje of een praatje.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen