Bibliotheek geeft verdieping aan 3FM Serious Request 

Foto:

Dit jaar vraagt 3FM Serious Request aandacht voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Op woensdag 17 december organiseert Theek 5 een informatie- en benefietavond in Bibliotheek Oosterhout (Arendsplein 62). Een promotievrijwilliger van het Rode Kruis verzorgt om 20.00 uur een interactieve presentatie over het thema en vertelt het verhaal van het Rode Kruis. Wilt u bij deze avond aanwezig zijn? Reserveer dan gratis kaarten via www.theek5.nl/activiteiten of meld u aan in de bibliotheek. 

Informatieavond Rode Kruis 
De bibliotheek wil iedereen de kans geven om zich extra te verdiepen in het thema. Daarom heeft Theek 5 contact gezocht met 3FM en het Rode Kruis. Via TV, Radio en Internet is natuurlijk ook veel informatie te halen, maar deze avond wordt u inhoudelijk meegenomen in het verhaal van het Rode Kruis. Tijdens deze avond wordt het fenomeen seksueel geweld in conflictgebieden, het taboe waarmee dit omgeven is en de motieven achter deze daden besproken. Daarnaast worden ook de omvang en de gevolgen van deze stille ramp en de hulpverlening die er mee gemoeid is, belicht vanuit de invalshoeken opvang en verzorging, voorlichting en preventie, en toekomst.
De promotievrijwilliger van het Rode Kruis zal naast het thema van dit jaar ook de geschiedenis van 3FM Serious Request bespreken en toelichting geven op het werk van het Rode Kruis en de actie(week). Er wordt stilgestaan bij de projectorganisatie achter deze inzamelingsactie, de omvang ervan en de samenwerking met het Rode Kruis. 3FM organiseert al 10 jaar samen met het Rode Kruis een inzamelingsactie voor een stille ramp. 
Donatie
Aan het einde van de avond kunt u een donatie doen voor het goede doel. Het volledige bedrag wordt overgemaakt naar Serious Request. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen