In Memoriam: Rinus Akkermans

Foto:

Afgelopen vrijdag overleed Dongenaar Rinus Akkermans, verenigingsman in hart en nieren. Blaaskapel De Wortels, Harmonie Aurora en de Seniorenharmonie Dongen hadden bij Rinus een speciaal plekje in zijn hart. Hieronder tweemaal een in memoriam voor Rinus, afkomstig van de Seniorenharmonie Dongen en Harmonie Aurora

IN MEMORIAM
Niet geheel onverwachts ontvingen wij het bericht, dat Rinus Akkermans op 77-jarige leeftijd is overleden. Hij bespeelde bij de Seniorenharmonie “Dongen” gedurende 15 jaar de altsax. Rinus was een goede muzikant en verzuimde bijna nooit een repetitie of concert. Als echte verenigingsman was Rinus zeer gezien in het orkest. Hij gaf vanuit zijn ervaring goede raad aan bestuur en medemuzikanten en dacht altijd positief mee. Nooit werd er vergeefs een beroep op hem gedaan. Hij collecteerde voor het Anjerfonds namens Seniorenharmonie “Dongen”. Hij was een kei in het verzamelen van advertenties voor programmaboekjes en voor ons jubileumboek. Hij hielp mee met het bakken van worstenbrood voor onze Nieuwjaarsbijeenkomst. Kortom Rinus was een man met grote verdienste voor onze vereniging. Daarom heeft het bestuur besloten om Rinus Akkermans postuum te benoemen tot LID VAN VERDIENSTE van Seniorenharmonie “Dongen.
Bestuur Seniorenharmonie “Dongen”
IN MEMORIAM RINUS AKKERMANS
….muzikant, bakker, Wortel, gezellig, saxofoon, piccolo, opgewekt, rommelmarkt, gezelligheid, vrolijk, lol …….
Sinds 1948 mocht Harmonie Aurora rekenen op jouw inzet en betrokkenheid. 
Je komt uit één van de families die jarenlang de steunpilaren van Aurora waren. Vooral in de zeventiger jaren toen de vereniging nog maar uit een kleine 20 muzikanten bestond was jij een van degene die de vereniging weer nieuw leven inblies, zodat we tot op de dag van vandaag nog bestaansrecht hebben. 
Je hebt in het harmonieorkest van Aurora verschillende instrumenten bespeeld: piccolo, es-klarinet en als laatste de alt-sax. Jarenlang was je een vaste muzikale kracht tot je genoodzaakt werd om je krachten te verdelen en je stopte als musicerend lid van de Harmonie. Je bent een voorbeeld voor velen in het orkest geweest, die dankbaar gebruik hebben gemaakt van je muzikale kennis. 
Gelukkig hebben wij niet alleen gebruik mogen maken van jouw muzikale talenten, ook organisatorisch heeft Aurora de vruchten mogen plukken van jouw inzet. Als (mede) organisator heb je aan de wieg gestaan van de succesvolle Aurora rommelmarkten.  Gekscherend werd je wel eens mister Rommelmarkt genoemd. Maar in alle ernst zonder jouw doorzettingsvermogen en inzet hadden we niet zo succesvol kunnen zijn bij de organisatie van onze rommelmarkt. Dit voorjaar hebben we nog volop mogen genieten van jouw rommelmarkt inzet. Er zullen nieuwe rommelmarkten komen maar deze zullen niet meer hetzelfde zijn zonder onze Rinus. 
Voor al je inzet werd je in het jaar 2008 benoemd tot erelid van onze harmonie Aurora.  
Al sinds geruime tijd leefde je met “foute” cellen in je lijf. Dit weerhield je er niet van om te genieten van de dingen die nog op je pad kwamen, je familie, vrienden en muziek. Helaas hebben we toch nog sneller dan gedacht afscheid van je moeten nemen. 
Rinus, dank je wel voor jouw inzet en betrokkenheid. Wij wensen jouw vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies. 
Bestuur en leden van Harmonie Aurora.