Scouting Laurentius maakt Dongen Ice 2013 CO2 neutraal

Foto:

A.s. zaterdag 14 juni tijdens de open dag van Scouting Laurentius, doelstraat 1 te Dongen, steekt wethouder Bea van Beers tussen 13.00 uur en 13.30 uur  de stekker in het stopcontact van een 8 paneels- zonnestroominstallatie die Energie Dongen in samenwerking met de ondernemers  Duurzaam Dongen en de Gemeente Dongen ter beschikking heeft gesteld om de editie van DongenIce 2013 CO2 neutraal te maken

Energie Dongen samen met Duurzaam Dongen kwam met het idee om DongenIce 2013 CO2 neutraal te maken. Door 8 zonnepanelen ter beschikking te stellen aan een maatschappelijke organisatie in Dongen compenseert de productie van deze installatie gedurende haar levensduur de CO2 uitstoot van DongenIce 2013. De vereniging die de panelen plaatst verdient ook nog eens gedurende 25 jaar geld. Ze bespaart ongeveer € 400,– per jaar. Ze hoeven immers geen stroom meer in te kopen die nu opgewekt wordt met de panelen.
Na een voorselectie waaruit stichting KID en Scouting Laurentius, naar voren kwamen als kandidaten voor de plaatsing, is door loting Scouting Laurentius als winnaar uit de bus gekomen. Scouting Laurentius gebruikt dit project om helemaal elektrisch energieneutraal te worden. Zo installeren we nu een omvormer die geschikt is voor 33 panelen. Scouting Laurentius zal met hulp van Energie Dongen alles op alles zetten om de 8 panelen die ze nu krijgt de komende maanden uit te breiden naar 33 panelen. 
U bent van harte welkom a.s. zaterdag 14 juni om 13.00 uur tijdens open dag van Scouting Laurentius.
Dit project is mogelijk gemaakt door Energie Dongen, de ondernemers verenigd in Duurzaam Dongen en de gemeente Dongen.
Voor meer informatie zie:
www.energiedongen.nl  & www.descouting.nl