Ravage na inbraak bij Olympia ’60

Voor de tweede maal binnen een jaar kreeg voetbalvereniging Olympia ’60 aan het Crispijnhof afgelopen nacht tot twee keer toe visite van het inbrekersgilde. Deze keer was de schade enorm. De inbrekers hebben met een auto het hekwerk vernield en met grof geweld is toegang geforceerd tot het gebouw waarna geprobeerd is de honderden kilo’s zware kluis uit het clubgebouw mee te nemen. Dat lukte slechts ten dele want de kluis werd ongeopend aangetroffen naast het clubgebouw. De vermoedelijk gebruikte auto, een gestolen Audi, werd vanmorgen onbeheerd aangetroffen in Oosterhout aan het Wilhelminakanaal Noord. De daders hadden kennelijk tevergeefs geprobeerd de auto in brand te steken.De ongewenste gasten  hebben afgelopen nacht zelfs twee pogingen gewaagd om in te breken. De eerste maal zorgde het inbraakalarm voor voldoende afschrikwekkend effect. Later in de nacht kwamen ze echter terug Met een auto werd het hekwerk rondom  het terrein geforceerd en enkele deuren werden met een koevoet geopend. In de bestuurskamer werd een enorme ravage aangericht. Vanuit die ruimte werd een poging gewaagd de kluis, die vele honderden kilo’s zwaar is, op een steekwagen mee te nemen. Hierin slaagden zij slechts gedeeltelijk; de kluis werd later buiten het clubgebouw aangetroffen, zwaar beschadigd, maar niet geopend. Een alerte voorbijganger die mensen rondom het clubgebouw zag lopen met een steekwagen en dat verdacht vond,  belde de politie. Deze kwam met meerdere eenheden ter plaatse. 

Een getuige meldde vervolgens dat de daders gevlucht waren in een auto en weggereden waren over de Kanaaldijk Noord in de richting van Oosterhout. Getuigen gaven vervolgens door dat drie knapen geprobeerd hadden om op het Wilhelminakanaal Noord een donkerblauwe Audi in brand te steken. Ze waren daarna weggerend in de richting van de flats. De bedoelde auto werd op de aangegeven locatie aangetroffen. Agenten hebben vervolgens met een speurhond nog in de wijk tevergeefs naar de daders gezocht. De auto, die eerder bij een woninginbraak in Teteringen gestolen werd, is veilig gesteld en wordt op sporen onderzocht. Ook worden buuronderzoeken ingesteld.

m8eqi2omgrphvh5uuq93qm4cx
Op de voorgrond ligt de kluis, het vernielde hekwerk op de achtergrond 
(meer foto’s, zie fotoreeks boven)
De vrijwilligers bij Olympia ’60 reageren geschokt op deze brute inbraak. “De hele week doe je je uiterste  best om ervoor te zorgen dat alle in orde is en er netjes bijstaat en dan zoiets…dit is  gewoon echt niet te bevatten” aldus een aangeslagen Cees Severijns, Olympiaman in hart en nieren. 
———————————————————————————————————
            w2dg1s6eubdw6dvca2yas13pf