Jef en Riet Biemans 50 jaar getrouwd

Foto:

Een week geleden vierden Jef en Riet Biemans hun gouden bruiloft met een gezellig samenzijn met familie en vrienden  in Café De Gouden Leeuw. dongen.nieuws.nl bezocht het gouden bruidspaar thuis en sprak met hen over vroeger en nu.

Jef werd geboren in 1939 en groeide op in Rijen terwijl Riet een geboren en getogen Dongense is. Zij zag het levenslicht in 1941. Eind jaren vijftig leerden zij elkaar kennen bij André van Hilst in de Tramstraat (later EDAH). Jef was daar tijdens de vorstverlet chauffeur en bracht samen met Riet boodschappen rond. Dat er tussen de twee iets bijzonders groeide merkete de baas ook al snal op: “jullie blijven steeds langer weg op die route van jullie”. Hij had het goed gezien want Jef en Riet waren verliefd op elkaar geworden enkregen verkering.
In februari 1964 trouwden zij en namen hun intrek in een huis aan de Molensteeg waar ze 30 jaar zouden blijven wonen. Hier kregen ze twee kinderen, Hans en Heidy. Jef had als timmerman veel verschillende bazen en Riet werkte, als de kinderen op school zaten, bij het bedrijf Interact (nu GfK).. Later werkste ze ook nog 16 jaar op het Schaepmancollege op de administratie en als telefoniste.
Inmiddels genieten beiden van hun welverdiende pensioen in hun huis aan de Mies van der Rohestraat in de Hoge Akker waar zij vanaf de nieuwbouw in 1994 wonen. Ook genieten ze van hun vier kleinkinderen van 6, 10, 15 en 18 jaar, die  regelmatig een bezoekje brengen bij opa en oma. Verder genieten ze van het leven en elkaar in de hoop dat ze over tien jaar in goede gezondheid hun zestigjarige bruiloft kunnen vieren.