Basisschool St. Agnes wil jou zien!

We zijn beland in de donkere dagen voor Kerst. Voor Basisschool St. Agnes was dit aanleiding om een controle uit te voeren op de fietsverlichting van de leerlingen. Leerlingen mochten tijdens deze aangekondigde controle laten zien dat zij zichtbaar zijn in het donker. De controle werd uitgevoerd door twee verkeersouders uit de actieve werkgroep verkeer die de basisschool heeft.  

Verkeersouder Marjon legt uit aan een leerling waarom deze actie wordt gehouden: ”Als iedereen z’n fietslicht gebruikt in het donker, dan is het een stuk veiliger op de weg. Jij ziet waar je fietst. En zeker zo belangrijk: anderen zien jou. Of ze nu te voet, in de auto, een vrachtwagen of op een brommer aan het verkeer deelnemen.”
De controle op de fietsverlichting sluit aan bij de landelijke actie: Ik wil je zien! EN bij de provincie Noord-Brabant. In de provinciewerken ze ook dit jaar weer met 17 gemeentes , waaronder Dongen, samen om de landelijke fietsverlichtingscampagne ‘Ik wil je zien’ extra kracht bij te zetten. Zo voert de politie extra controles uit. Er zijn fietsverlichtingslessen op scholen. En je kunt acties verwachten bij fietsenmakers, de Fietsersbond en lokale afdelingen van Veilig Verkeer Nederland.