Actie comité  “Einde stankoverlast Trobas Ecco Nu” maakt doorstart!

In verband met weer toenemende klachten over geur- en lawaaioverlast afkomstig van Tichelrijt heeft het actie comité  “Einde stankoverlast Trobas Ecco Nu” besloten een doorstart te maken 

Actie comitélid Jan Theeuwes legt uit: “we hebben in de afgelopen 4 jaar intensief gesproken met de gemeente Dongen, de provincie Noord-Brabant én met Trobas en Ecco. Het leek echt, dat op een enkel incident na, Dongen goeddeels van de stank was verlost. Echter de bewoners ten noorden van het Wilhelminakanaal in Dongen zijn de laatste 2 maanden opnieuw “getrakteerd” op een hevige stankgolf afkomstig van het industrieterrein Tichelrijt. Nu ook de lawaaioverlast steeds heftiger wordt heeft het comité unaniem besloten dit ook op te pakken en het comité door te starten onder de naam “Einde stank- en lawaaioverlast Tichelrijt Nu”.
De klachten dateren van de laatste maanden en houden geen verband met het feit dat er deze week extra stankoverlast verwacht wordt vanwege de brand die afgelopen zondagnacht woedde in de bioreactor van de waterzuiveringsinstallatie bij leerfabriek ECCO. De fakkel die gebruikt wordt om biogas af te fakkelen, vatte vlam. Daardoor is de fakkel tijdelijk buiten gebruik en stinkt het de komende dagen af en toe weer naar rotte eieren in Dongen. Het Comite spreekt echter van een geurprobleem wat de laatste tijd weer regelmatig voorkomt en wil dat er maatregelen genomen worden.
Omdat de milieuvergunningen worden afgegeven door gemeente én provincie gaat het nieuwe comité snel met beide in gesprek om te zorgen dat er adequate maatregelen genomen gaan worden. “Het is heel belangrijk dat direct naar gemeente én provincie wordt gebeld als er stank en/of lawaai wordt waargenomen, zodat die actie kunnen ondernemen; anders kan de bron niet meer gelokaliseerd worden” aldus Theeuwes. 
Klachtennummer gemeente: 0800-0225004
Klachtennummer provincie:  073-6812821
Voor vragen of opmerkingen kunt u per e-mail kontakt opnemen met het actie comité:  [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen