Corné Vereggen goochelt terwijl hij knipt

Foto:

Morgen werkt hij precies dertig jaar bij zijn broer Gert Jan. De afgelopen week heeft Corné Vereggen de eerste boeketjes bloemen en felicitaties in ontvangst mogen nemen. De beide broers komen uit een ouderwets groot gezin. Zeven kinderen. Zes kozen voor het kappersvak terwijl pa en ma daarmee niets van doen hadden. Inmiddels kozen nog eens vier kleinkinderen voor dit vak en is de familie Vereggen verspreid over Nederland het kappersvak aan het uitoefenen.  Gert Jan Vereggen (58) begon in 1976 zijn eigen kapsalon aan de Gerardus Majellastraat in Dongen. Niet zo maar een kapsalon. Het lijkt veel op een buurtwinkel waarin van alles kan gebeuren. Geen wonder. Met de twee broers Gert Jan en Corné Vereggen achter de stoel is er altijd wel wat te doen in de kapsalon. Serieuze sociale gesprekken tot de meest uiteenlopende moppen wisselen elkaar af alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Het tweetal werkt vanaf 9 augustus 1983 samen. ,,Ik werkte hier alleen. De klantenkring werd steeds groter. Ik moest personeel hebben en zei tegen mijn ouders dat zij onze Corné naar mij moesten sturen. Hij werkte als 20 jarige kapper in Oisterwijk.”  Vader en moeder Vereggen raadden dit af. Waarom? ,,Twee broers, waarvan één kapitein, dat kan botsen!,” merkten de ouders op. Gert Jan heeft er nog steeds geen spijt van dat hij dit advies naast zich heeft neergelegd. ,,Let op hè, dertig samen met je broer werken is niet niks. Het heeft hier nog nooit gebotst. Wel eens een meningsverschilleke gehad, maar dat was na twee minuten weer over!” 
Corné, dit jaar 50 geworden, knipt naast heren ook dames en weet zich op dit gebied gesteund door Patty, de dochter van Gert Jan. ,, Maar onze Corné is een meester met het omgaan met kinderen. Ze noemen hem de gekke kapper. Hij goochelt terwijl hij ze knipt.” Ook met oudere klanten weet Corné prima om te gaan. Als het hek van de dam is rollen de moppen door de kapsalon. Het is een gemoedelijke kapsalon waar soms ook een verwaaide bezoeker van het naburige Jan Wier binnenvalt en vraagt om een sigaretje. ,,Eentje per dag is voldoende. Morgen maar weer terugkomen,” roepen de broers als de man zich enkele uren nadien weer meldt.
corne2
Bij de Vereggens is het knippen op afspraak. Op zaterdagmorgen beginnen de heren al om 7.00 uur. De eerste klanten worden verwend met koffie en een warm worstenbroodje. En het zit dan ook meestal goed vol. Onder de klandizie zitten veel sporters. Met name voetballers weten de gang naar de kapsalon te vinden. ,,Onze Corné stopt zaterdag  om één uur in de middag om naar zijn club Olympia ’60 te kunnen. Hij is begeleider van het eerste team. Hij baalt op dit moment als een stekker omdat zijn zoon is overgestapt is naar het ’s Gravenmoerse ONI. Corné blijft Olympia trouw,” lacht Gert Jan. Net als Corné zijn broer trouw blijft. Het zal er krullen op 9 augustus. Naast kapsalon is deze kapperszaak een zoete inval voor een ieder die de familie Vereggen een warm hart toedraagt. Het bakske staat altijd klaar. Uitkijken wat je antwoord als Corné vraagt wat je er in moet. ,,Ik hoef er niets in.” Dan kun je een leeg kopje verwachten. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen