Blog Marc Janssen: ‘Happy Italy’

Foto: CC0/Public Domain

We lopen zo’n beetje richting de kerstdagen en de kandidaten van de afvalrace zijn druk aan het bedenken hoe ze de verleidingen tijdens die dagen zullen gaan weerstaan. Marc Janssen gaat zich op die feestdagen, volgens zijn blog van deze week, voorbereiden in Italie.

Happy Italy
Hoezo??? Nou, morgen maar weer eens lekker een korte break. Even een paar dagen Milaan. Verlost van “onze” Sjaak. Is wel nodig want nadat ik vorige week over zijn zangkwaliteiten geschreven had, en dan vooral zijn Michael Jackson imitatie, heeft hij mij verblijd met een personal training op een volledige Michael Jackson medley inclusief voice-over. Ik ben erg trots op mezelf dat ik het nog steeds op kan brengen om elke keer toch maar weer te gaan…..!
Nee hoor. Dat is niet waar. Ik zit nog steeds in de goede flow. Dat komt mede door het feit dat ik nog steeds prima resultaten boek. In gewichtsafname, al gaat dat steeds langzamer, maar vooral conditioneel. Ik merk dat ondanks dat de trainingen steeds zwaarder worden ik ze steeds “gemakkelijker” vol kan houden. Waarom tussen haakjes? Anders denkt Sjaak straks dat ie er nog wel een schepje bovenop kan doen………….nou, dacht het niet!

Verleiding
Er werd mij de vraag gesteld; Hoe doorsta jij de verleiding van de feestdagen? Dat is voor mij niet zo moeilijk. Gewoon lekker werken. Dat is het voordeel van mijn beroep dat je tijdens de feestdagen extra vooruit moet en daar kan ik enorm van genieten. En lekker eten zie ik niet alleen met de feestdagen….dat zie ik hier het hele jaar door.

Geheim
Ook werd mij de vraag gesteld; wat is nou het grote geheim achter het bereiken van je doelstellingen. Nou, om heel eerlijk te zijn; niet zoveel…………..in mijn ogen dan. (Bijna) Iedereen weet wel waar die overtollige kilo’s vandaan komen. Ik in ieder geval wel. Het spreekwoord; “Ieder pondje gaat door het mondje”, geldt/gold zeker voor mij. En de reclame-slogan; “Wat er niet aan komt hoeft er ook niet af” is ook zeker waar. Een niet aflatende stroom van voedsel en (fris-)drank heeft zijn uitwerking op mijn goddelijke lichaam wel gehad. Tel daarbij de schaarse sportmomenten in een jaar op en zie daar……………….het resultaat!

DUS!!! Minder eten en meer sporten……hoe makkelijk kan het zijn.
Nou, ik ga mijn koffertje pakken……..Ik zeg; alla prossima volta!!!………Hallekideeeeeeeeee……..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen