Vier keer goud voor Judoka’s van Gils Sport in De Salamander

Foto:

Zaterdag 14 maart deden 15 judoka’s van van Gils Sport mee aan de 4e judo streekontmoeting van dit seizoen. Deze keer was het een thuiswedstrijd welke werd gehouden in sporthal De Salamander. De dag is erg goed verlopen en de judoka’s hebben wellicht omdat het thuis wedstrijd extra goed hun best gedaan.

Voor een aantal judoka’s was dit de eerste keer dat ze aan een dergelijk groter judo toernooi meededen . Zo ook voor Renée Kramer. Ze ging sterk aanvallend aan de slag en dit leidde tot een winst van al haar partijen. Super gedaan voor een eerste wedstrijd. Tess van den Akker keek al enige tijd uit naar dit toernooi. Eindelijk kon ze meedoen en ging naar huis met een mooie derde plaats.

Jacco van der Sande liet zien dat hij goed vooruit is gegaan. Hij weet zich met zijn witte band goed staande te houden tegenover hogere banden. We kunnen terugkijken op een leuke sportieve dag.

Hieronder de uitslagen:
1e plaatsen: Stijn Jongenelen, Elise van Gils, Luc Berkhof en Renée Kramer
2e plaatsen: Dave Sigon, Anouk van Dongen, Ivo Scheurwater en Lucas van Vlaardingen
3e plaatsen: Sarah Kloet, Tess van den Akker en Jacco van der Sande
4e plaatsen: Ruben Hazenberg, Hidde Moelands, Samuel D’hondt en Maud Mewis

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie hulp! Met speciale dank aan Party service Vermeulen voor het beschikbaar stellen van een vrachtwagen om de matten te vervoeren. De volgende streekontmoeting is op 16 mei in Klundert. Doen jullie dan weer mee??

judo17032

Nunchaku-do puntencompetitie in Beverwijk
Op zondag 15 maart j.l. deden 2 nunchakuka’s mee aan een puntencompetitie in Beverwijk. Het waren broer en zus, Erik en Bianca Meeuwissen. Erik Meeuwissen is 2e geworden met kumite (vrij gevecht) +1.75 meter en 3e bij het onderdeel kata sho-dan( schijngevecht). Van de 4 partijen die Erik heeft gespeeld bij kumite heeft hij er 2 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. De eerste wedstrijd moest hij nog even op gang komen maar daarna kwam ie er goed in en maakte hij echt een come-back. Bij 1 wedstrijd maakte hij het winnende punt in de laatste seconde voor de tijd-stop. Bianca Meeuwissen is op het onderdeel Kata 1e geworden met “wedstrijdkata” ondanks dat hij niet zo soepel liep. Ook heeft Bianca na een beetje aandringen van de jury voor spek en bonen meegedaan met kata sho (hogere banden) dan om eens te kijken hoe ik ervoor sta voor de zwarte band. Daarbij had zij verrassend ook de meeste punten van iedereen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen