Volwassen Gemert troeft VV Dongen af

Voor de wedstrijd wist niemand hoe de middag in Gemert zou aflopen maar na 90 minuten was Gemert de terechte winnaar van een enerverend, hoogstaand en spannend duel. Gemert wist haar collectieve kracht om te zetten naar een verdiende overwinning, nadat VV Dongen Gemert in de 1e minuut in een zetel hielp.

Een fout in de opbouw bij VV Dongen werd uiteindelijk cruciaal in het verloop van de wedstrijd, waardoor Gemert na de 1-0 kon spelen op de counter. Het werd 3-0, omdat de Gemertse voorwaartsen vastberadener waren in hun doel.

doge2

VV Dongen begon de wedstrijd zonder rechtsback Jan Gerrits jr waardoor middenvelder Floris Wouters terugkwam op zijn oude plek (rechtsback) en Rick Vervaart de honneurs van Wouters mocht waarnemen. Gemert had zich ingesteld op VV Dongen en zette de normale rechtsback Koca op de gevaarlijke Remon Koenen. Het tactische steekspel tussen de trainers Ron Timmers en Bert Ruisch (Gemert) viel uit in het voordeel van de thuisploeg.

Na nog geen 60 seconden konden alle strijdplannen in de prullenbak want Gemert wist een fout op het middenveld te verzilveren. Na balverlies bij het inspelen op het middenveld schakelde Gemert professioneel om en zette buitenspeler Buijssen aan het werk. Zijn afgemeten voorzet vanaf links krulde richting de tweede paal waar Joost Habraken de bal voor het inkoppen had. Wedstrijdspanning of ander soort perikelen waren direct verdwenen, maar de tactiek waarmee VV Dongen zou gaan voetballen kon direct overboord gegooid worden.

doge3

De intentie waarmee VV Dongen startte was om Gemert het spel te laten maken, maar door het snelle doelpunt was het Geneert dat achterover kon leunen en af te gaan wachten wat VV Dongen in petto had. Loerend op de counter en met spitsen als Buijsssen, van Pol en Habraken was het zaak aan VV Dongen om gedoseerd en verrassend de verdediging van Gemert te verschalken. Na de 1-0 wist VV Dongen met hoge druk de spelers van Gemert in verlegenheid te brengen. De middenvelders Waltman, Poelmans en Vervaart drukten op elke bal en zochten hun collega’s in de voorhoede op. Achterin speelden Rosalia en van der Stappen een uitstekende partij en trachtten hun teamgenoten in verdedigend en aanvallend opzicht op alle manieren te ondersteunen. Helaas voor VV Dongen hadden de spitsen niet hun beste dag, waardoor het spel er van 16 naar 16-meter optisch gezien geweldig uitzag maar het geroemde driemanschap Koenen, Mutzers en de Bont niet het potje konden breken.

doge4

VV Dongen kreeg een paar goede kansen op de 1-1, maar routinier Mark van Dijk en Kees Brugmans waren heer en meester in het centrum van de defensie. Sander de Bont werd door Brugmans aan banden gelegd en waar de spits zou moeten fungeren als target-man was het voor hem meer zwoegen dan winnen. Koenen werd veelvuldig fysiek aangepakt door Koca en Mutzers was opvallend door vele duikelpartijen waar scheidsrechter de Brito Roque niet intrapte. Toch verdiende VV Dongen de gelijkmaker op basis van inzet en vastberadenheid. Echter in de tweede helft kwam aan illusies een einde toen Buijssen uit een omschakelingsmoment de 2-0 binnenschoot. In de 53e minuut was VV Dongen in de aanval toen de bal op het middenveld werd afgepakt. Paul van Zon stond op dat moment nog iets te diep waardoor zijn directe tegenstander alle ruimte kreeg. Er werd nog geappelleerd voor buitenspel maar Buijssen schoot de bal geheel vrijstaand in de lange hoek.

doge5

Het is een compliment aan VV Dongen dat er vanaf dat teleurstellende moment gevoetbald bleef worden. Er werd in hoog tempo druk gezet op de tegenstander en na 70 minuten liet Robert Mutzers zijn klasse zien. In een direct duel met zijn tegenstander wist hij de achterlijn te bereiken. Zijn voorzet schoot door naar de tweede paal waar Koenen de bal voor het intikken had, Het zou het moment geweest kunnen zijn om de achtervolging op Gemert in te zetten, maar de manier waarop de kans om zeep werd geholpen was illustratief voor de situatie van deze middag.
Uit een corner scoorde Gemert de 3-0 en daarmee was de wedstrijd gelopen. VV Dongen kreeg een lesje in effectiviteit en volwassenheid, maar kon met een opgeheven hoofd het veld verlaten. Berusting bij het massaal opgekomen Dongense Publiek maar ook bij spelers en staf. VV Dongen had verloren van een betere tegenstander.

doge6

Dinsdag 17 maart speelt VV Dongen tegen Hoofdklasser (A) Vlissingen voor de beker. Aanvang 20.00 uur

Volgende week (22 maart) staat er weer een topper op het programma. VV Dongen speelt dan thuis tegen de huidige nummer 2 Blauw Geel ’38. Een mooi moment om revanche te nemen voor de nederlaag tegen Gemert maar ook voor de nederlaag die eerder dit seizoen werd geleden in Veghel. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur .