“Zoiets heb ik nog nooit gezien”: unieke schilderijen in de Steenfabriek

Foto:

Kleurenweelde, emotie, uniek abstract werk en ervaren vakmanschap. De wereld door de ogen van Jo & Josie. Laat je betoveren door de magische combinatie van dit stel. Exposities van Bergen op Zoom tot Nijmegen, van Parijs tot Stockholm. Sinds begin van dit jaar leven en werken ze in Moergestel. En voor de tweede keer komen ze naar de Steenfabriek.

Jo: de oerkracht, het puur, de ziel. Meer dan dertig jaar onderzoeken, schilderen en vooral doen. Schilderen is als ademen. De scheppingskracht. Hij móet schilderen, hij kan niet zonder. Josie: acht jaar docent aan de HKU en vele jaren vormgever voor tv. Perfectionist, vorm en kwaliteit. Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (1992) en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1995). Roer hun kwaliteiten door elkaar en er ontstaat een verfding. Een eigen weg, een eigen stijl.

Die eigen stijl kenmerkt zich vooral door hun kleurgebruik en de gelaagdheid van de schilderijen. De natuur, en in het bijzonder de Schelde, is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Maar ook de isolatie in corona-tijd zorgde voor intrigerende werken. Net als vorig jaar hebben Jo & Josie een gastexposante uitgenodigd. Hadewien Dobbelaer uit Groesbeek schept met natuurlijke materialen fluweelachtige schilderijen, details uit de natuur.

“Vaak horen we dat mensen wat drempelvrees hebben. Wij zijn blij met alle bezoek. De kopers, de huurders maar ook met de kijkers. U bent van harte welkom” Gratis parkeergelegenheid voor de deur. Er is volop ruimte en wij houden ons aan de corona richtlijnen.

De expositie “het getij vloeit voort” is twee weekenden te zien: zaterdag 19, zondag 20, zaterdag 26 én zondag 27 september, steeds van 11 tot 17 uur en op afspraak. Expositieruimte Steenfabriek: Steenfabriek 7, 5126 PB Gilze. Meer Jo & Josie ziet u op www.verfding.nl