Cinemaclub Dongen presenteert ‘Girl’

Foto:

Woensdag 13 november vertoont Cinemaclub Dongen de film “Girl” in het theater De Volckaert.

Lara (Victor Polster), een 15-jarig meisje geboren in het lichaam van een jongen, wil niets liever dan ballerina worden, maar haar lichaam zit haar in de weg. Ze kan niet wachten tot die ellendige penis weg mag. Voor die operatie moet ze een hormoonkuur ondergaan, dus bekijkt Lara in de spiegel terneergeslagen haar wormvormig aanhangsel en plakt hem tegen haar buik. Onder moet het plat zijn, boven juist niet; waar blijven haar borsten toch? Werkt dat oestrogeen wel?

Geduld, zeggen de artsen. Maar welke vijftienjarige heeft geduld? Als compensatie dient haar dansen: ze trotseert bloed, gebroken nagels en hongert zichzelf uit. Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht. Regisseur Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, en de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking. De stijl van debuterend regisseur Lukas Dhont is er één die bij een kleiner talent tot oersaaie films leidt. Als kijker krijg je minimale informatie: geen idee wat Lara’s warme, begripvolle vader doet en waarom hij alleenstaand is. Dhonts camera is bijna altijd op Lara gericht. Dat verveelt niet, integendeel het levert een hartverwarmende film op.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs  € 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00.  Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl