Dongense VVD maakt ruim baan voor startersleningen

Foto: CC0 / Public Domain

Ingezonden In Dongen worden inmiddels weer veel nieuwe huizen gebouwd. En veel huizen worden weer verkocht. Bovendien neemt het aantal starters op de woningmarkt toe. Om hen te helpen, kennen we in Dongen we voor deze doelgroep de starterslening. Helaas wordt er erg weinig gebruik van gemaakt. Hoe komt dit?

Er zijn jaarlijks honderden Dongenaren die voor het eerst een huis kopen. In het afgelopen jaar is maar in drie gevallen een starterslening verstrekt. Voor de Dongense VVD was dit aanleiding om de wethouder te vragen hoe dit komt. In antwoord op onze vragen moest hij bekennen dat verstrekkers van hypotheken de regels van de gemeente Dongen niet goed begrijpen. Het is niet duidelijk wat precies de voorwaarden zijn en wat je moet doen om in aanmerking te komen voor een starterslening. Uit een praktijkvoorbeeld is ons duidelijk geworden dat aanvragers afhaken omdat het proces te ingewikkeld is. De Dongense VVD vindt dat een slechte zaak.

Er wordt nu door de gemeente actie ondernomen om de problemen bij het aanvragen op te lossen. Goed nieuws dus voor starters in Dongen. Ben je van plan je eerste huis te kopen, vraag dan naar de mogelijkheden bij de verstrekker van de hypotheek. Op de gemeentelijke website zal op korte termijn meer en duidelijke extra informatie beschikbaar komen.

Pieter Brooijmans,
Fractievoorzitter Dongense VVD.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen