Oplossing energieprobleem Beljaart kost veel meer tijd

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De oplossing van de energieproblematiek in De Beljaart is ingewikkeld en kost veel meer tijd dan de gemeente wil. Dat liet wethouder Ad van Beek de gemeenteraad weten .‘Wij zijn momenteel in overleg met de fabrikant van de pompen, met de installateur, en met een nieuwe partner; kortom, we zijn op verschillende schaakborden aan het spelen. Daarbij ligt onze focus er in eerste instantie op om ervoor te zorgen dat de bewoners tevreden zijn. Daarna komt dan nog een hele juridische nasleep’, zo schetste de wethouder de huidige stand van zaken.

In de clinch
De gemeente en Stewitech, de installateur van de pompen, liggen al enige tijd met elkaar in de clinch. De gemeente heeft Stewitech voor de rechter gesleept omdat zij zich niet aan de afspraken heeft gehouden om met een goede oplossing voor de problemen op de proppen te komen. Stewitech gooide vorige week olie op het vuur door – buiten medeweten van de gemeente – de bewoners een mail te sturen waarin zij de gemeente beschudigt van ‘een starre houding en verdraaiing van feiten’. De gemeente stuurde op haar beurt weer een boze brief naar Stewitech.

Constructief gesprek
‘Erg vervelend’, zo reageerde Van Beek op deze gang van zaken, ‘want dit soort acties hebben weer een hele golf van reacties teweeggebracht. Gelukkig hebben wij afgelopen maandag een gesprek gehad met de bewoners en dat is constructief en in goede sfeer verlopen. Zij hebben ook begrip voor de situatie waarin wij zitten.’

Bodem in zicht
Voor André Vonk van het CDA waren deze ontwikkelingen aanleiding om te vragen of er nog wel genoeg geld is voor de oplossing van de problematiek. Voor Van Beek was dat een beetje koffiedik kijken. ‘Op dit moment lopen we nog in de pas, maar naarmate de zaak langer duurt, komt de bodem van de portemonnee wel in zicht. Op dit moment heb ik er geen zicht op hoe het verder gaat lopen. We hebben nog geen offertes binnen’.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen