Gemeente stuurt boze reactie naar installateur van warmtepompen Beljaart

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De gemeente Dongen is totaal niet te spreken over de handelwijze van Stewitech Duurzaam, de installateur van de warmtepompen in fase 2 van De Beljaart. Het College van B&W heeft vrijdag in een boze brief aan het bedrijf zijn ongenoegen kenbaar gemaakt. Stewitech verstuurde donderdag een mail aan de bewoners van De Beljaart, waarin zij de gemeente beschuldigt van ‘een starre houding en verdraaiing van feiten’. Omdat de gemeente inmiddels juridische stappen tegen Stewitech heeft genomen, kunnen wij voorlopig geen onderhoudswerkzaamheden uitvoeren’, zo liet het bedrijf de bewoners weten.

Onaangenaam verrast
Het College is met name onaangenaam verrast omdat Stewitech de bewoners direct heeft benaderd, zonder de gemeente daarvan op de hoogte te brengen. ‘De directe communicatie met de bewoners heeft ons onaangenaam verrast, temeer daar u ons als uw contractpartner in de verspreiding van uw mailbericht niet heeft meegenomen én ons zelfs niet vooraf of achteraf hierover heeft geïnformeerd’. Het College laat ook maar meteen weten dat zij ‘nadrukkelijk afstand neemt’ van de beschuldigingen in de mail en dat zij het niet pikt dat Stewitech onderhoudswerkzaamheden opschort. ‘Wij roepen u dringend op de geplande werkzaamheden met onmiddellijke ingang te hervatten’.

In een brief aan de bewoners heeft de gemeente nogmaals laten weten zich ‘niet te herkennen’ in de beweringen die worden gedaan. ‘Wij bestrijden de conclusies en betreuren het dat deze mail aan u is verstuurd en dat u hiermee lastig bent gevallen.’

Storingen
De gemeente heeft van Stewitech inmiddels de telefonische toezegging gekregen dat de storingsdienst gewoon doorgaat. Bewoners die een storing hebben, kunnen gewoon bellen met Stewitech. Vanavond is er een overleg met bewoners en gemeente en morgen bespreekt het College de actuele ontwikkelingen en de consequneties.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen