Aad de Mos geeft sponsors Olympia’60 inkijk in het topvoetbal

Foto: Pix4Profs

Dankzij Olympiaan Ron Schmitz van BBA Tours kon Olympia’60 afgelopen vrijdag de beschikking krijgen over de echte PSV spelersbus. Voor Olympia’60 reden haar sponsors uit te nodigen om ook eens op de plaats van Philip Cocu of Luuk de Jong te kunnen zitten.

Maar bij een voetbalbus horen natuurlijk ook voetbalverhalen. Hiervoor was niemand minder gecharterd dan succestrainer Aad de Mos. Hij heeft over de gehele wereld gewerkt, werd Europees kampioen met KV Mechelen en meerdere malen landskampioen in Nederland en België. Hij is trainer geweest van o.a. Johan Cruyff, Marco van Basten, Ronaldo en Luc Nilis. Tegenwoordig kennen we Aad de Mos vooral van zijn vlijmscherpe (TV) analyses en gepeperde uitspraken.

In de PSV bus vertelde hij over het begin van zijn trainers carrière bij Ajax waar hij indruk maakte op Johan Cruyff. Maar had hij ook slecht nieuws over de nabije toekomst van het Nederlandse topvoetbal. Hij deed nog eens duidelijk uit de doeken waarom een vaak geblesseerde Robben beter kan stoppen bij het Nederlandse elftal. Ook over de nieuwe KNVB plannen van het jeugdvoetbal had hij een duidelijke mening.
Maar onderweg was er ook aandacht voor Olympia’60. Een club onderweg. Vorig jaar kampioen, een record aantal jeugdleden en een renovatie c.q. vervanging van de kleedkamer-accommodatie op komst. Een proces waarbij de sponsors ook van belang kunnen zijn.

aad2Zo werden de sponsors op wel heel bijzonder wijze bijgepraat over voetbal in het algemeen en Olympia’60 in het bijzonder. Reden genoeg om na de busrit in café de Ouwe Sok nog gezellig na te kletsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen