Heggen worden gesnoeid voor verkeersveiligheid

Foto: Google Streetview

Op drukke en minder verkeersveilige plekken in Dongen worden de heggen extra laag gesnoeid om de verkeersveiligheid te bevorderen. Wethouder Ad van Beek beloofde dat donderdag tijdens de raadsvergadering naar aanleiding van vragen van Mieke Breugelmans. Zij was een aantal maanden geleden al met dit voorstel gekomen nadat zij geconstateerd had dat de rotonde bij de Westerkim een stuk overzichtelijker en dus veiliger was geworden nadat struiken en heggen flink gesnoeid. Aanleiding voor die fikse snoeibeurt was destijds een verkeersongeval.

Wethouder Van Beek liet toen weten dat hij eerst wilde afwachten of die struiken en heggen de fikse snoeibeurt wel zouden overleven. En dat blijkt nu het geval te zijn, sterker nog, de struiken en heggen zijn zelfs nog sneller gegroeid. Voor Mieke Breugelmans reden om te concluderen dat het experiment dus geslaagd is. ‘Gaan we die maatregel nu ook op andere gevaarlijke plekken toepassen’, zo wilde zij van de wethouder weten.

Wethouder Van Beek had er geen enkel probleem mee. ‘De maatregel is destijds genomen om de verkeersveiligheid te bevorderen en ik moet zeggen dat het experiment inderdaad geslaagd is. Nu kunnen we dus ook op andere plekken extra gaan snoeien, want het bevordert de verkeersveiligheid’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen