Democratisch Podium ergert zich aan torenhoge stapels grasmatten

Foto:

Raadslid Martin Montens van het Democratisch Podium ergert zich mateloos aan de opslag van kunstgras bij het bedrijf Tuf Recycling op industrieterrein Tichelrijt. Hij stelde daarover in de raadsvergadering vragen.

‘Het kunstgras ligt torenhoog opgestapeld. Hier in de raad zijn daar al eerder opmerkingen over gemaakt en toen werd gezegd dat het minder zou worden. Nou, het is alleen maar erger geworden. Het ziet er echt niet uit. Moeten we dit nog langer tolereren’, zo sprak hij zijn ongenoegen uit. Het raadslid had ook nog geconstateerd dat er op de toeritten naar en van het bedrijf een onacceptabele hoeveelheid granulaat (kleine zwarte bolletjes) op de weg ligt. ‘En dat is gevaarlijk voor brommers en auto’s. Je ziet ze zo wegglijden’, mopperde het raadslid.

Burgemeester Starmans kon niet zoveel met de klachten van Montens. ‘Ik ben het met u eens dat het er niet fraai uitziet, maar het bedrijf voldoet aan alle eisen. Ze hebben de juiste vergunningen en worden ook regelmatig gecontroleerd. En ja, ze mogen zo hoog stapelen. Dat valt allemaal netjes binnen de regels. Het probleem van de granulaatkorrels, was mij niet bekend. Dat ga ik wel verder uitzoeken’, zo beloofde zij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen