Democratisch Podium wil betere inspraak van bewoners bij informatiebijeenkomsten

Foto:

Het Democratisch Podium is helemaal niet te spreken over de manier waarop de gemeente informatiebijeenkomsten invult. Al een paar maal is daardoor bij inwoners en ondernemers ongenoegen en irritatie ontstaan. Het Democratisch Podium doelt dan onder meer op de inloopbijeenkomsten in Broederhuis Glorieux over de opvang van vluchtelingen en een informatieavond over de centrumontwikkelingen onlangs in De cammeleur.

Volgens het DP kregen aanwezige bewoners te weinig kans hun stem te laten horen en vragen te stellen. En dat is voor het DP onverteerbaar. De partij vindt het erg belangrijk dat de gemeente elke kans aangrijpt om bewoners bij het beleid te betrekken. Alleen op die manier kun je draagvlak en begrip krijgen voor besluiten.

De hele gang van zaken zit het Democratisch Podium zo hoog, dat ze morgen (donderdag) in de raadsvergadering een motie in gaat dienen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.Het DP wil dat informatiebijeenkomsten toegankelijk zijn voor inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen en dat de aanwezigen niet beperkt worden in de mogelijkheid om vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen.

Foto boven: DP fractievoorzitter Martin Montens

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen