Dongense VVD op werkbezoek bij ’t Zonneke

Foto:

Marie-Louise Bogers heeft in een werkbezoek de fractie van de Dongense VVD een toelichting gegeven op de activiteiten op de zorgboerderij ’t Zonneke. Samen met haar man Pieter, 13 medewerkers en 10 vrijwilligers ontvangen zij dagelijks cliënten met een niet-aangeboren hersenafwijking (NAH), lichamelijke beperking, autisme en schooluitvallers, allen met een IQ boven de 70. Op woensdagmiddag, in de weekenden en vakanties is er speciaal ruimte voor de ontvangst van kinderen met NAH en/of lichamelijke beperking en ook kinderen met Autisme en/of ADHD.

De locatie biedt met haar indeling de ruimte om de cliënten in alle rust in de groep te kunnen laten functioneren. Het unieke concept is bij uitstek geschikt voor mensen met deze beperkingen, welke afkomstig zijn uit 16 gemeenten rondom Dongen. Kinderen worden door hun ouders gebracht. De volwassenen worden met het eigen georganiseerd vervoer opgehaald. De leiding wordt uitgevoerd door Marie-Louise en Pieter. Deze aanpak draagt bij aan het beperken van organisatiekosten, waardoor ’t Zonneke in staat is cliënten hoogwaardige zorg te leveren tegen acceptabele kosten.
Er zijn plannen om de faciliteiten uit te breiden met een multifunctioneel gebouw voor uitbreiding van opvang. De wens is ook om op termijn een slaapopvang voor 19 personen te bouwen. De procedure voor aanpassen van het bestemmingsplan loopt.

Ingezonden door: De Dongense VVD

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen