Dongenaren verkiezen renovatie huidige Cammeleur

Foto:

Achter de schermen zijn de drie beoogde partners voor het MFA (Multi Functionele Accommodatie) druk bezig om te zien of ze tot een om binnen afzienbare termijn een definitief gezamenlijk standpunt in kunnen nemen op de vraag of er sprake is van een haalbaar MFA-concept. dongen.nieuws.nl vroeg naar de mening van de Dongenaren in deze kwestie.

Een kleine 500 Dongenaren maakten in de afgelopen dagen een keuze tussen drie opties: nieuwbouw, verbouw of geen mening. Maar liefst 80% van de Dongenaren die de poll invulden zijn voorstander van renovatie van de huidige Cammeleur. Zo’n 17% geeft de voorkeur aan sloop van de huidige Cammeleur en nieuwbouw op dezelfde locatie. Een klein aantal mensen (3%) maakt het allemaal niet zo veel uit.

Het resultaat van deze poll is opvallend maar niet verrassend. Op de facebookpagina van dongen.nieuws.nl kwamen de afgelopen weken diverse reacties binnen die al in deze richting wezen.

“Knap de bestaande cammeleur maar wat op Want laten we eerlijk zijn een nieuw prestige project van een paar eer beluste Dongenaren zal voelbaar zijn in de knip van de bevolking. Laten we maar eens wachten tot de bomen weer wat verder de hemel ingroeien . Het huidige budget zal wederom minimaal weer het dubbele worden door onvoorziene zaken vergeten zaken enz De Dongense bevolking zit echt niet te wachten op een financiele strop . Help de oudere mensen die Nederland weer mee opgebouwd hebben na de oorlog maar in plaats van een NODELOZE uitgave gebruik die miljoenen maar om onze oudere huishoudelijke hulp en steun te verlenen , Dat heren zal jullie in aanzien doen stijgen”

“Waarom niet het theater Dongepark/Volkaert in ere herstellen, scheelt een boel geld…”

“Mooi laten staan de heren en dames van de gemeente Dongen breken dr eigen huis toch ook niet af na 25 jaar !! Maar ja er is niets zo makkelijk als strooien met overheids geld! Gemeente luister eens meer naar uw inwoners!!!”

“Ik ben voor een alternatief. Er is in Dongen behoefte aan een grotere ruimte. Maar we moeten de gedachte van een MFA in de traditionele vorm los laten. Dan kunnen er mooi ideeën ontstaan. Ik weet dat dit moeilijk is voor Dongen, want eerst moet toegeven worden dat er iets niet gelukt is in Dongen. Maar als dit lukt en Dongen wil iets met de ondernemersgeest en het talent wat echt in Dongen aanwezig is, dan kan iets moois ontstaan. Maar laat de oude gedachte los en slik het verlies. (Wel jammer van al dat gemeenschapsgeld wat er in gestoken is).”

“De pijn zit veel meer in de ontmanteling van de decentrale voorzieningen t.b.v. het Dongense verenigingsleven dan in het al dan niet investeren in een nieuwe MFA. Die M kan er overigens inmiddels wel afgehaald worden. Het gaat nog maar om één functie: …”

“Er moet snel iets gebeuren, nieuwbouw of verbouw op locatie van de Cammeleur. Dit kost geld, maar is de investering zekr waard. Maae waar goed naar gekeken moet worden zijn de jaarlijks terugkerende exploitatiekosten, dit kan op termijn de Dongense Gemeenschap veel geld gaan kosten! Vandaar dat ik een voorstander ben om de”Niewe Cammeleur” te laten runnen door een Dongense horecaondernemer, die er een succes van kan gaan maken.”

Meer reacties zien? KLIK HIER voor de facebookpagina van dongen.nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen