Dongen nog niet overstag voor petitie kinderpardon

Foto:

Burgemeester René van Diessen  voelt er vooralsnog niets voor om de petitie voor verruiming van het kinderpardon voor minderjarige asielzoekers te ondertekenen. Dat antwoordde hij donderdag in de gemeenteraad op vragen van het CDA, Volkspartij Dongen en de PvdA. 

De petitie is een initiatief van de burgemeester van de gemeente Bunnik om minderjarige asielzoekers die al lang in Nederland verblijven, maar van wie het asielverzoek is geweigerd,  alsnog een verblijfsvergunning te geven. Hij roept zijn collega’s op om  de petitie te ondersteunen. Inmiddels hebben 258 burgemeesters dat gedaan.   
Burgemeester Van Diessen was daardoor echter niet overtuigd.  “Ik zie geen aanleiding om deze petitie mee te ondertekenen.  Voor zover wij weten zijn er in Dongen geen gevallen bekend van kinderen die buiten de boot vallen. Ik vind het een moeilijk verhaal, want staatssecretaris Fred Teeven gaat straks aan de burgemeesters vragen om daadwerkelijk namen van kinderen te noemen. En dat kan ik dan niet. Ik ben bovendien geen actievoerder, maar een burgervader.” 
Ook na het dringende verzoek van de drie partijen om toch in ieder geval een signaal af te geven  door ondertekening van de petitie,  ging Van Diessen nog niet overstag.  “Uw verzoek is wat mij betreft voorbarig . Ik denk er nog even over na en dan laat ik u weten wat ik zal doen”.  
Tekst: Bernadette Klerx