Van de bouw naar de rouw

Foto:

Van ZZP-er in de bouw naar uitvaartsolozanger die nabestaanden met klassieke muziek troost geeft tijdens de rouw. Het is een overgang die je niet snel verwacht. Toch is het voor Henk Snijders uit ’s Gravenmoer werkelijkheid na jaren “een dubbelleven” te hebben geleid. De economische crisis en daaruit voortvloeiende malaise in de bouw waren voor Henk de reden om helemaal voor de muziek te kiezen. dongen.nieuws.nl sprak met Henk Snijders over deze opmerkelijke overstap.

“Mijn carrière als klassiek zanger begon op 10-jarige leeftijd bij de Oosterhoutse Nachtegalen. Daar is de voorliefde voor de zangkunst ontstaan. Mijn ouders vonden het beter een gewoon vak te kiezen, omdat dit (volgens hen) meer maatschappelijke zekerheden zouden bieden. Gevolg is dat ik tientallen jaren als zelfstandige in de bouw heb gewerkt en daarnaast als klassiek zanger heb opgetreden” vertelt Henk.
Dat laatste viel meer mensen op en steeds vaker kreeg Henk de vraag om te zingen tijdens crematie- en uitvaartdiensten. “Toen ontstond het idee om hier mijn werk van te gaan maken en zo is Uitvaartsolozang.nl ontstaan. Vanaf begin 2014 richt ik me hier volledig op” aldus Henk. “Uit ervaring weet ik dat het een bijzonder gevoel van voldoening geeft om aan een crematie of uitvaartdienst iets extra’s, iets persoonlijks toe te kunnen voegen. De reacties en dankbaarheid zijn hartverwarmend, een gevoel van waardering dat ik in de bouw al jaren geleden ben kwijtgeraakt.”
Henk hoopt dat veel mensen gebruik gaan maken van zijn diensten als uitvaartzanger. “Mensen hebben geen ervaring in het samenstellen van een mooie evenwichtige dienst in woord en muziek. Mijn repertoire varieert van klassieke kerkgezangen tot opera, operette en musical zodat ik de Ik wil graag meedenken om een zo mooi mogelijke herinnering te creëren aan het afscheid van een dierbaar persoon.”
Op de website www.uitvaartsolozang.nl vindt u meer informatie. U kunt hier ook fragmenten beluisteren. Voorbeelden zijn natuurlijk het Ave Maria, Panis Angelicus en het Ave verum corpus.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen